1/2

Star Wars Jedi: Fallen Order İnceleme

Furkan Güler 19.11.2019 - 16:47
Bu sefer güç bizimle gibi...
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Yapımcı - Yayıncı Respawn Entertainment - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 86
19 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%89
Artılar + Dövüş mekanikleri güzel
+ Mekan tasarımları başarılı
+ Grafikler ve özellikle ışıklandırmalar üzerinde çalışılmış
Eksiler - Platform mekanikleri kalitesiz
- Konsol platformunda karşılaşılan teknik hatalar
- Kötü karakterlerin arka plan hikayeleri yetersiz

Star Wars Jedi: Fallen Order incelemesi! Bilim kurgu dünyasının en çok bilinen markalarından bir tanesi olan Star Wars, 80’lerden bu yana bize sunulan filmler sayesinde gündemde kalmayı başardı. Yakın zamanda çıkacak olan The Rise of Skywalker filmiyle sevenlerinde ilgi uyandıran Star Wars, film çıkmadan bu sene yine gündeme oturmaya başladı. Her sene yeni bir Star Wars yapımı ile takipçilerinin karşısına çıkacağını geçtiğimiz dönemlerde belirten Disney, işin oyun tarafını EA Games’e emanet etmişti. Battlefront 2’nin sıkıntıları yüzünden hayranlarını üzen EA Games, bu kez prestijini düzeltmek amacıyla daha farklı ve ilgi çekici bir projeyle karşımıza çıktı. Geçtiğimiz dönemlerde duyurulan Star Wars Jedi: Fallen Order’ın, Respawn ekibi tarafından geliştirildiğini öğrendiğimizde kabul edelim, hepimiz heyecanlandık. Hali hazırda Titanfall serisi ve Apex Legends gibi oyunlarla kendini kanıtlayan geliştiricilerin Star Wars oyunu yapıyor olması beklentilerimizi yükseltti. Gelin bakalım Apex Legends sayesinde EA Games’e milyonlar kazandıran ekip, Star Wars markasının altından kalkabilmiş mi?

Star Wars Jedi: Fallen Order inceleme

Star Wars Jedi: Fallen Order

Hikaye anlamında üçüncü ve dördüncü Star Wars filmleri arasında geçen Star Wars Jedi: Fallen Order, Cal isimli genç bir Jedi’ın başından geçenleri anlatıyor. Order 66 olayını birebir yaşamış olan ve bu devrimden kaçmayı başaran Cal, hayatını hurdalıkta parça ayırarak geçirmektedir. Order 66’dan önce saygın mühendisler olan ancak olaydan sonra hurdacı olan arkadaşlarıyla bir şekilde hayata tutunan Cal Kestis, hikaye gidişatında gerekli bir durumda Force kullandığı için İmparatorluk güçlerinin hedefi haline gelir. Ardından Jedi konseyini yeniden kurma amacıyla içine düştüğü yolculukta kendine yol arkadaşları bulan Cal, aynı zamanda yolculuk sırasında Force ile olan bağını da kuvvetlendirir.

Ana kötü karakter açısından pek zengin olmayan Star Wars Jedi: Fallen Order, hikayede önümüzde Ninth Sister ve Second Sister’ı koyuyor. Oyunun başında bir kere gözüken ve sonrasında sırayla karşımıza çıkan bu iki karakterin amacı, Order 66 olayının ardından hayatta kalmayı başarabilmiş Jedi’ları avlamak. Gotham ve Shameless gibi serilerde alkışlanacak performanslar ortaya koyan aktör Cameron Monaghan, oyunda da kalitesini ortaya koymuş. İyi ve kötüyü net bir şekilde ayırabilen ve vicdanlı bir karakterin altından kalkabilen Monaghan’ın oyunda hiç de eğreti durmadığını belirtelim. Pek derin bir hikaye anlatımına sahip olmayan Jedi Fallen Order, zaten hikayeden daha önce oynanış mekanikleriyle kendini kanıtlamak istiyor.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Şimdiye kadar yapılmış en gerçekçi ışın kılıcı dövüşü mekaniklerini ortaya koymak istediğini belirten Respawn, belli açılardan bunun altından kalkabilmiş. Dark Souls’a benzeyen, ancak Souls serisinden daha hızlı olan dövüş mekaniklerinde Cal Kestis’in kılıç yeteneğini geliştirmek sizin elinizde. Force ve dövüşme kabiliyetlerini seviye atlayarak geliştirdiğinizde karakteriniz usta bir Jedi olma yolunda ilerliyor. Bumper ve tetik tuşlarını Force kullanmaya atayan Respawn ekibi, normal butonlar ile saldırmamıza imkan vermiş. Hafif ve ağır saldırılar yapabilen ana karakterimiz, kombolarının içerisine bir de Force kullanma yetisini ekleyince güzel sahneler ortaya çıkabiliyor.