Sega Sosyal Medya Kullanıcısına Karşı Yasal İşlem Başlatıyor

Tunay Şahin 17.07.2024 - 23:42
Sega, tacizci bir sosyal medya kullanıcısına karşı yasal işlem başlattı. Şirket, çalışanlarına yönelik tehditleri ciddiye alıyor ve harekete geçmeye hazır.

Video oyunu geliştiricisi Sega, tacizci bir sosyal medya kullanıcısına karşı yasal işlem başlattı. Japon şirket, daha önce olumsuz yorumlardan kendi payına düşeni aldığını kabul etmiş, hatta geliştiricilerinden birinin yakın zamanda hakaret içeren bir saldırıya maruz kaldığını itiraf etmişti. Firma, ister övgü ister eleştiri şeklinde olsun, devasa oyuncu tabanının geri bildirimlerine içtenlikle değer verdiğini belirtirken, stüdyo bir personelin aşırı tacizi olarak gördüğü bu duruma karşı tavır aldı.

Sega'dan Tacize Karşı Sert Tavır

Tüm oyuncuları temsil etmese de, sorun çıkaran bir azınlık kendi payına düşen tartışmalara neden oldu. Geliştiriciler, yayıncılar ve hatta seslendirme sanatçıları, öfkeli oyunculardan birden fazla kez tehdit e-postaları almıştı. Daha bu yıl, Marvel's Spider-Man 2'nin geliştiricileri çevrimiçi tacizle ilgili deneyimlerinden bahsederek bir topluluk yöneticisinin zararlı kullanıcıları oyunun arkasındaki kişilere ölüm tehditleri gönderdikleri için eleştirmesine yol açtı.

Ünlü video oyunu geliştiricisi Sega, toksik olduğu iddia edilen bir hayranını resmi olarak mahkemeye vererek işleri bir adım öteye taşıdı. Şirket geçtiğimiz günlerde, Sega çalışanlarından biri hakkında internette iftira ve hakaret içeren yorumlar yayınladığı bildirilen bir kişiye karşı yasal işlem başlattığını duyurmuştu. Sega söz konusu kişinin kimliğini açıklamaktan kaçınsa da, suçluyu söz konusu çalışana tazminat ödemeye zorlayan bir anlaşmaya vardığını belirtti.

Sega, ister fiziksel ister zihinsel olsun, çalışanlarına yönelik tehditleri ciddiye aldığını yineleyerek, olası suçluları gerekirse Müşteri Taciz Politikası uyarınca harekete geçmeye hazır olduğu konusunda uyardı. Ayrıca hayranlarına devam eden destekleri için teşekkür ederek gelecekteki projelerinde beklentileri aşmayı hedefleyeceği sözünü verdi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2024 19:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 23:45
Sega ne olursun sektöre geri dön.. Oyun konsol pazarına girin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 09:00
En doğrusunu yapmış Sega. İnsanlara hakaret, küfür, tehdit eden tiplere acımamak lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 03:10
Elden Ring geliştiricilerini düşünsene, kazandıkları paranın yarısını özel güvenlik için harcıyorlardır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sega Sosyal Medya Kullanıcısına Karşı Yasal İşlem Başlatıyor
İlginizi Çekebilir