Resident Evil serisinin sıkı takipçileri için heyecan verici bir söylenti daha gündeme geldi. Jill Valentine karakterine sesiyle hayat veren Nicole Tompkins, Instagram hesabında yaptığı bir paylaşımda “yeniden Jill olmak güzel” ifadesini kullanarak oyuncuların dikkatini çekti. Capcom’un resmi olarak yeni bir remake duyurmamış olması, bu mesajı daha da gizemli kılıyor. Zaten uzun süredir Resident Evil 1 Remake söylentileri kulaktan kulağa dolaşıyor.
Nicole Tompkins'in paylaşımı doğrudan Resident Evil 1 Remake demese de, oyuncular bu cümlenin bir projeye işaret ettiğini düşünüyor. Hatırlanacağı üzere Capcom, orijinal Resident Evil oyununu daha önce GameCube için yeniden yapmış ve ardından çeşitli platformlara remaster versiyonlar sunmuştu. Ancak Resident Evil 2, 3 ve 4'ün modern remake sürümleriyle birlikte, ilk oyunun da benzer bir şekilde yeniden yapılması artık daha olası görülüyor.
Capcom, son yıllarda Resident Evil serisinin geçmiş oyunlarını başarılı şekilde modern grafiklerle yeniden sunarak büyük ilgi topladı. Özellikle Resident Evil 2 Remake, hem oyuncular hem de eleştirmenlerden yüksek puanlar aldı. Bu başarılar göz önünde bulundurulduğunda, serinin başlangıç noktası olan ilk oyunun da bu akıma katılması kaçınılmaz gibi duruyor.
Nicole Tompkins'in mesajı dışında başka bir sızıntı ya da açıklama bulunmasa da bu tarz sosyal medya ipuçları daha önceki oyunlarda da resmi duyurulardan önce gelmişti. Capcom’un bu tarz tanıtım stratejilerine zaman zaman başvurduğu biliniyor. Ayrıca RE Engine ile geliştirilecek olası bir Resident Evil 1 Remake’in, serinin atmosferine modern bir dokunuş getirebileceği düşünülüyor.
Önümüzdeki dönemde Summer Game Fest veya Tokyo Game Show gibi etkinliklerde Resident Evil 1 Remake duyurusunun gelmesi sürpriz olmayacak. Şimdilik Nicole Tompkins'in bu gizemli paylaşımı, heyecanlı bekleyişin fitilini ateşlemiş durumda.