Scrolls artık serbest

Murat Halilbeyoğlu 11.03.2012 - 13:58
Mojang, komik davadan sonunda kurtuldu
Markus “Notch” Persson Twitter üzerinden attığı bir mesaj ile Mojang ve ZeniMax'ın Scrolls adlı oyun üzerinde anlaşmaya vardığını belirtti.

Tweet'te "Anlaşmaya göre patenti onlara veririken isim haklarını elimizde tutacağız ve ismi bir Elder Scrolls rekabetçisi olarak kullanmayacağız" şeklinde yazan Notch ayrıca "İmzaladığım esas döküman milyarlarca sayfadan oluşuyordu dolayısı ile enzından birkaç avukatın zengin olmasını sağladığımı biliyorum. Aman ne güzel, onların açlıktan ölmesini istemezdim" şeklinde yazarak eleştirisinden de geri kalmadı.

Scrolls artık serbest
Oyunlarındaki Scrolls adından dolayı Elder Scrolls ile karıştırılacağını düşünen ZeniMax ile arasında hukuksal bir süreç başlamıştı.

Ekim ayında başlayan bu süreçte Mojang daha sonradan Scrolls adından vazgeçebileceğini söylese de olay mahkemeye kadar gitti. Notch o zamanlar için "Avukatlar avukatlıklarını yapıyor işte" şeklinde bir yorumda bulunmuştu. Lakin şimdi herşey düzeldi.

Öte yandan Scrolls çoklu platform için hazırlancak olan bir kartlı savaş oyunu olarak duyurulsa da şu an için sadece PC doğrulandı. Oyun Unity motoru ile hazırlanıyor. 
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 03:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Scrolls artık serbest
İlginizi Çekebilir