Satoru Iwata'ya yaşam boyu başarı ödülü verildi

İsmet Ergül 19.02.2016 - 13:49
Öksüz kaldık Iwata Usta
Geçtiğimiz sene yaz aylarında aramızdan ayrılan, Nintendo DS ve Wii'nin yaratıcısı olan Satoru Iwata DICE oyun ödüllerinde anıldı. Yaşam boyu başarı ödülünü kazanan Satoru Iwatana'nın ödülünü Nintendo of America'nın başkanı olan Reggie Fils-Aimé aldı. Eski dostu ve iş arkadaşı Satoru Iwata'yı anan Fils-Aime gururlu bu ödülü aldığını belirtirken duygulandığı da dikkat çekti.

Satoru Iwata'ya yaşam boyu başarı ödülü verildi
'Bay Iwata'nın ailesi ve Nintendo adına aldığım bu ödül bizim için gerçekten çok anlamlı. Neredeyse bir sene olmasına rağmen Usta Iwata'yı halen düşünüyor ve anıyoruz. Bizler için çok fazla şey yaptı, çok emeği geçti.' sözlerini bizlere aktaran Fils-Aime Iwata'nın oyun sektörüne olan etkisinden de kısaca bahsetti.

Eski Electronic Arts şefi ve Shiver Entertainment şimdiki patronu olan John Schappert da, Iwata'nın boş vakit buldukça oyun sektöründeki kişilerle konuştuğunu ve fazlasıyla alçak gönüllü biri olduğunu belirtti.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2016 15:57
yaşam boyu ödül verilmiş. yani ölümünden sonrası için geçerli değil. verilişiyle rafa kalkmış bir ödül. kısacası kendisi artık yok. ve ödülü görmediyse anlamı yok...
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2016 11:53
Aynen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Satoru Iwata'ya yaşam boyu başarı ödülü verildi
İlginizi Çekebilir