Riot Games bağış oylaması gerçekleştireceğini duyurdu

Ersin Kılıç 15.12.2022 - 10:42
Ülkemizdeki en önemli oyun firmalarından biri olan Riot Games, yapacağı bağış için oyuncuların düşüncelerine başvuracak.

Riot Games önceki gün İstanbul'da bir basın buluşması gerçekleştirdi ve burada hem 2022 yılı hem de önümüzdeki yıl için bazı planlarını paylaştı. Ülkemizde 10.yılını kutlayan firma ayrıca her yıl olduğu gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yapacaklarını ve bunun oyuncuların oylarıyla belirleneceğini duyurdu. Firmanın bu konuda verdiği bilgiler ise şu şekilde;

Riot Games bağış oylaması gerçekleştireceğini duyurdu

League of Legends ve VALORANT gibi kendi türünde yankı uyandıran oyunların geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games, bugün dünyanın dört bir yanındaki oyunculara Riot'un desteklemesini istedikleri kâr amacı gütmeyen kuruluşları belirleme fırsatı sunan bir bağış oylaması gerçekleştireceğini duyurdu. Riot Games Toplumsal Etki Fonu, Riot'un bölge ofisleri ve GlobalGiving'le işbirliği yaparak 28 ülke ve bölgede Riot'un etkili ve anlamlı faaliyetlerde bulunduğuna inandığı 84 kâr amacı gütmeyen kuruluş seçti. Riot çeşitli oyun içi bağış kampanyalarıyla toplanan 6 milyon dolarlık meblağı ülke ve bölgeler arasında bu kampanyalara katılım oranlarına göre paylaştırarak her biri için bir bağış havuzu oluşturuyor. 

Riot Games bağış oylaması gerçekleştireceğini duyurdu

Oyuncular 12-22 Aralık tarihleri arasında Riot'un internet sitesini ziyaret ederek seçili kâr amacı gütmeyen kuruluşlar hakkında bilgi edinebilecek ve Riot'un bağış yapmasını istedikleri kuruluşu seçebilecek. Oylama süreci sona erdiğinde bir ülke veya bölgede en çok oyu alan kuruluş, söz konusu ülke veya bölge için ayrılan bağış havuzunun yarısına sahip olacak. Kalan miktar da diğer iki kuruluş arasında yarı yarıya paylaştırılacak. Riot seçili kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan her birine bağışlanacak miktarın 10.000 dolardan az olmayacağını garantiliyor. 

"Oyuncular Toplumsal Etki Fonu için bağış toplamak ve oyun içi bağış kampanyalarına katılmak söz konusu olduğunda her yıl olduğu gibi bu yıl da beklentilerimizi aştı," diyor Riot Games'in Kıdemli Toplumsal Etki Yöneticisi Jimmy Hahn. "Oyuncuların kendi topluluklarında anlamlı değişimler yapabilmesine vesile olabileceğimizi düşünüyoruz. Bu bakımdan bağış oylamaları oyuncuların bize topluluklarında hangi amaç ve kuruluşların daha önemli olduğunu söyleyebilmeleri için harika bir yöntem. Gerçekten de dünyanın en iyi oyuncu kitlesine sahibiz. Hangi yardım kuruluşlarını seçtiklerini görmeyi iple çekiyorum!"

Firma dünya çapında 84 kâr amacı gütmeyen kuruluş listesini de paylaştı. Ülkemizdeki kuruluş listesi ise şu şekilde;

  • Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı
  • Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı
  • Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 23:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2022 12:40
seçe seçe bunları mı seçmişler?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games bağış oylaması gerçekleştireceğini duyurdu
İlginizi Çekebilir