Respawn Entertainment Büyük İşten Çıkarmalar

Tunay Şahin 15.03.2024 - 09:50
Respawn Entertainment, EA'nın işgücünü %5 azaltma kararının bir parçası olarak büyük işten çıkarmalar yaşadı. Apex Legends, Titanfall ve Star Wars Jedi projeleri etkilendi.

Respawn Entertainment, Apex Legends, Titanfall ve Star Wars Jedi serileri gibi başarılı oyunların geliştiricisi, kısa süre önce EA tarafından yapılan işten çıkarmaların etkisi altında kaldı. Bu işten çıkarmalar, EA'nın işgücünün %5'lik bir kısmını azaltma kararının bir parçası olarak gerçekleşti.

Respawn Entertainment Büyük İşten Çıkarmalarla Karşı Karşıya: Apex Legends ve Diğer Projeler Etkilendi

Seviye tasarımcısı olan Aaron Stump, Twitter üzerinden işten çıkarmaları duyurdu: "Apex ekibi bugün işten çıkarıldı. Neredeyse 3 yıldır birlikte çalıştığım bazı insanların işten çıkarıldığını görmek berbat. Umarım bir an önce kendi ayakları üzerinde dururlar" yazdı.

Respawn Entertainment Büyük İşten Çıkarmalarla Karşı Karşıya: Apex Legends ve Diğer Projeler Etkilendi

Ayrıca, Apex Legends'ın küresel sosyal medya sorumlusu Alex Ackerman gibi önemli isimler de işlerini kaybetti. Ackerman, "Apex'te 20 sezon ve Respawn'da neredeyse 5 yıl çalıştıktan sonra, işime son verildi ve işten çıkarıldım. Bu oyun üzerinde çalışmak ve bu topluluğu desteklemek gerçekten kariyerimin onuru ve hayatımın en önemli anlarından biriydi," ifadelerini kullandı. Yapım mühendisi Tyler Owens ise yaşananlardan "tamamen yıkıldığını" belirtti.

EA ve Respawn tarafından yapılan bu işten çıkarmaların kapsamı hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakta. Ek olarak, Respawn'un üzerinde çalıştığı birinci şahıs Mandalorian oyunu da EA'nın "yeniden yapılanma" süreci kapsamında iptal edildi.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 11:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2024 14:32
Kim yapar bilmiyorum ama iyi bir Mandalorian oyunu bekliyorum, bu beklentide yalnız olduğumu sanmıyorum. Konudan bağıımsız LotR hakları hala WB nin elinde mi? Isildor olarak oynayacağımız bir oyun çıkarma planları var mı? Çünkü Shadow tatmin etmedi. O kadar saat oynadıktan sonra yüzüğü almam lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Respawn Entertainment Büyük İşten Çıkarmalar
İlginizi Çekebilir