1/2

Predator: Jungle Hunter Predator

Orhun Fatih 23.05.2014 - 13:57
Her şey bir ormanda başladı…
Her şey bir ormanda başladı…
İlk filmi 12 Haziran 1987’de vizyona giren, yapımcılığını John McTiernan’ın üstlendiği Predator filmi zamanının en iyi korku filmlerinden biriydi. Başrolde Arnold Schwarzenegger, Binbaşı Alan Dutch Schaefer adlı eski yeşil bereli tim komutanı yanında askerleri ile beraber cangılında esir tutulan askeri geri getirmek için Güney Amerika’ya giderler. Kurtarma operasyonu başarılı olmuştur ama cangılda onları izleyen  ve bu Dünya’dan olmayan bir canlı vardır. Bu canlı uzaydan gelip bizim ormanımıza çökmüş ve bir camper gibi avlanmaktadır. Predator (Avcı- yırtıcı- yırtıcı hayvan) için bu cangıl beslenme alanıdır, Duch ve ekibi ise bu canlının Avı’dır.

Predator: Jungle Hunter Predator
Onlar da birer canlı
Çoğunuzun da bildiği gibi Predatorler  Alienlar’ın baş düşmanlarıdır. Alienlar’ın gezegenlerine indikleri  ve onları avlarladıkları söylenir. Alienlar ile olan musibetleri ise Predator tarihinin ilk yıllarına dayanır. Bir çok çeşidi vardır Predatorler’in;  Celtic,Scar, Wolf, City Hunter, Dark, Jungle Hunter ve Ancient Predator (Dünya’da eskiden beri varlığını sürdürmüştür) gibi. Onların da bizim gibi Dünyaları olduğu söylenir ve biz Dünya’da nasıl yaşıyorsak Predatorler de kendi Dünyalarında yaşarlar. Doğarlar, büyürler, çiftleşirler, avlanırlar, aileleri vardır bu şekilde bir doğal yaşama sahiptirler. Sahip oldukları savaş, savunma ve gizlenme taktikleri çok üstündür.  Hatta günümüzde de yeni nesil askerler Predator’leştiriliyor; görünmezlik, daha güçlü ve ölümcül silahlara kuşanma, yaraları ve sağlık durumunu düzenleyen bio zırhlar, bunların hepsi insanlar üzerinde çalışılan yeni savaş teknolojileri,  hepsi insanları savaş sahasında birer avcıya dönüştürme yönünde bir hazırlık.

Predator: Jungle Hunter Predator
Bu hafta “Jungle Hunter Predator”  figürü inceleyeceğim. Neca tarafından üretilen, ucuz ve orta kalitede bir aksiyon figürüdür. Bu seride iki adet daha figür bulunmakta (Dutch Schaefer’ın filmdeki iki farklı hali). Hunter Predator; 25 farklı ekleme, bir adet omuz silahına ve ikili suikast bıçağına sahip. Eklem sayısı çok olsa da fazla bir hareket kabiliyeti yok. Sadece belirli yönlere hareket ettirilebiliyor bu yüzden pozlama imkanınız kısıtlanıyor.