PlayStation Suite ile Android'e destek

Merlinin Kazanı 28.01.2011 - 12:36
PSP 2 yanında silah arkadaşı ile geldi.
Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), mobil eğlence deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyacak olan NGP kod adlı yeni nesil taşınabilir eğlence sisteminin bu yıl sonuna kadar çıkacağını duyurmasının akabinde PlayStation® deneyimini Android™ temelli taşınabilir cihazlara taşımak için “PlayStation® Suite”i (PS Suite) çıkardığını(1) da açıkladı. Tümüyle yeni bu girişimle kullanıcılar, PlayStation tarihinde ilk kez bir açık kaynak işletim sistemi üzerinde PlayStation içeriğini kullanabilecek.                                                  

Dikkat çekici bir şekilde gelişen ve değişen mobil pazarda, mobil telefonları, akıllı telefonları ve tablet PC’leri de içeren çeşitli cihazlarda oyun oynayan kullanıcı sayısı önemli ölçüde artıyor. Hızla büyüyen bu pazara “PlayStation kalitesinde içerik sunan Sony, dünya çapında geniş bir kullanıcı tabanına sadece PlayStation deneyimi sunmayacak, oyun geliştiricilere ve yayıncılara iş fırsatlarını bu cihazlara kadar genişletmek için bir potansiyel de sunacak.                                                                                    

Android temelli taşınabilir cihazlarda PlayStation deneyimi sağlayan Sony,  donanım üreticileri için bir “PlayStation®Sertifikalı” lisans programı da başlatacak. Bu program aracılığıyla Sony, PlayStation kalitesindeki deneyimi çeşitli cihazlarda sunmayı garantilemek amacıyla logo lisanslamasının yanı sıra geliştirme desteğini de içeren tüm gerekli desteği sunacak.

PlayStation Suite ile Android'e destek
PlayStation®Store da geliyor
Yazılım cephesinde Sony, bu yıl, kullanıcıların Android temelli taşınabilir cihazlarda “PlayStation kalitesi”nde oyun oynamalarını mümkün kılacak olan orijinal PlayStation oyunları(2) (PS one®  klasikleri) ile başlayarak, PS Suite içeriği sağlamayı planlıyor. Sony, kullanıcıların doğrudan Android temelli taşınabilir cihazlar yoluyla, ortamı kullanmak amacıyla içeriği kolaylıkla indirmelerine izin verecek PlayStation®Store’u da açmayı planlıyor. Dahası Sony, çeşitli taşınabilir cihazlarda işlerini daha da genişletmeleri için geniş bir geliştirici ve yayıncı tabanına fırsatlar sunacak olan PS Suite üzerinde dağıtılacak yeni içeriği sağlama çabasıyla yeni bir oyun geliştirme platformu da sağlayacak.

PS Suite için yeni geliştirilen içerik, Sony’nin eş zamanlı duyurduğu yeni nesil taşınabilir eğlence sisteminde (kod adı: NGP) de kullanılabiliyor. Şimdiye kadar PlayStation içeriğini hiç denememiş kullanıcılar, PS Suite sayesinde PlayStation deneyimini yaşayabilir ve sadece NGP’de mümkün olan son taşınabilir eğlence deneyiminin keyfini çıkarabilir.

Sony, mobil dünyaya yönelik bu büyük atılımları ile PlayStation deneyimini daha geniş bir kullanıcı tabanına sunarak, eğlence dünyasını güçlü bir şekilde genişletecek.

(1) Android TM 2.3 veya daha üstü gerekir.
(2) PS one oyun konsolu yazılımı. Hazır olduğunda ayrıca duyurulacaktır.

- Basın Bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 06:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Suite ile Android'e destek
İlginizi Çekebilir