Herkes bütçesine göre oyun geliştiriyor. Yani onlar için hedef kitlenin alabileceği ücret önemli. Türkiye gibi ülkeler hedef kitle değil çünkü daha türkçe dil seçeneği bile sayılı oyunlarda geliyor. Mesele gelişmiş ülkelerdeki enflasyon ile alakalı.
Tuhaf olanda bu, o gelişmiş ülkeler dediğin ülkelerdeki satışların düşük olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne italyanca ne fransızca yorumlar var. Oyunlara eklenen genel dillerden sadece nadiren almanca görebiliyoruz. Forumlar türkçe, rusça, portekizce, ispanyolca yorumlarla dolu.
60 dolar verip de tam oyun alan var mı? Zaten halihazırda gold veya deluxe adı altında tam oyun satılıyor ve bunlar en aşağı 70 80 dolar olmuş. 60 dolara kırpılmış halini alıyoruz ancak. Onu da bugla oynuyoruz.
Ben hep onları alıyorum. Geçen gün oyunlarınız için DLC ler seçeneğine tıkladım, size önerebileceğimiz bir DLC yok yazıyor. Bu çok üzücü bir durum, fiziksel kopya alıyor olsaydık bunu yapamazlardı.
Normal bir durum. Özellikle Covid beraberinde gelen zararlar, oyunların bütçelerinin çok yüksek seviyelere ulaşması ve insanların beklentisi vs. derken çok doğal. Kalitesiz oyunlar görmektense, daha fazlasını verip kaliteli oyunlar oynamayı tercih ederim.
Steamden alacağımı aldım artık steam den oyun almam. Anca indirimlerde konsollara oyun alırım o kadar steam bitmiştir.. arkadaşım 9.99 dolara oyun aldı banka 15 dolar çekti bir anlamı kalmadı yani
Bakın şunu iyi anlamak lazım onlar satmak zorundalar yani başka şansları yoklar ya satacaklar yada dükkanı kapatıp gidecekler.Biz tüketiciler o oyunları almak zorunda değiliz. ister fiyatı olsun ister oyunun kendine has kalitesi yada kalitesizliği olsun onlar bize mahkumlar bilmem anlatabildimmi.
Bazı şirketler milyar dolarlar harcamaya başladı bizi eğlendirmek için artık quad-a oyunlar geliştiriyorlar. Fiyat yükseltirlerse para kazanırlar tabii ama fiyatlar artarsa en çok indie geliştirici ve günümüz teknoljisine geçmeyen birkaç uyanık bilindik şirket kazanır. Oyuncu zarar eder ya da almaz.
------------
Bir zamana karşı koyamıyoruz işte :)