Oppo A15s inceleme içeriğimizde firmanın ülkemizde ürettiği ilk telefonun genel özelliklerine ve kamera performansına bakıyoruz. Öncelikle her zaman olduğu gibi telefonun tasarımından başlayalım. Tasarımda ilk olarak ekran kısmında damla çentik dikkatimizi çekiyor. 6.52 inçlik bir ekrana sahip olan bu model 60 Hz yenileme hızına sahip. 720x1600 pilsek olan bu ekranda %82.27'lik bir ekran kasa oranı bulunuyor. Bu segmentte görmeye alıştığımız ama benim çok da sevemediğim alt taraftaki çerçevenin biraz daha kalın tutulduğunu görüyoruz. Telefonun parmak izi sensörü arka tarafa konumlandırılmış ve gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Yine aynı şekilde yazılımsal olarak yüz tanıma özelliğine de bu modelde yer verilmiş.
Teknik özelliklerine geçtiğimizde telefonda MediaTek'in MT6765 işlemcisini görüyoruz. 8 çekirdekli olan ve 12 nm olarak üretilen bu işlemci dışında 4 GB Ram ve 64 GB'lık depolama alanı bulunuyor. SD kart desteği sayesinde 256 GB'a kadar ek depolama alabiliyorsunuz.
Yaptığımız testlerde işlemcinin tekli çekirdekte 168, çoklu çekirdekte ise 997 skorunu aldığını görüyoruz. Yani bu ne demek işlemci performansı açısından Snapdragon 660 gibi işlemcilerin birkaç tık altında. Oyun tarafına baktığımızda ise işte PUBG, CoD Mobile gibi popüler oyunları orta ayarlarda açtığını görüyoruz. Yine bu grafik ayarlarında oyun oynarken de herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmıyorsunuz. Bunların dışında Genshin Impact ve Oddmar gibi oyunlarda da bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
Telefonun performansına baktığımızda günlük kullanımda yeterli bir performans sunduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 10 günlük test sürecinde arayüzde herhangi bir takılma ya da kasma problemi ile karşılaşmadım. Ama işlemci ve fiyat dengesine baktığımızda dengesiz olduğunu söylemek lazım. Bu fiyat aralığında daha iyi işlemciye sahip olan modeller bulunuyor.
Telefonun arka tarafında kare şeklinde bir kamera dizilimine yer verilmiş. Ana kameramız 13 MP çözünürlüğe sahip ve klasik olarak portre modu, yapay zeka ve HDR gibi gibi özellikleri içerisinde barındırıyor. 2. ve 3.kameranın her ikisi de f2.4 diyafram aralığına ve 2 Mp çözünürlüğe sahip. Bu lenslerden biri makro diğeri ise derinlik algısı için ayrılmış durumda. Ön tarafa baktığımızda ise f2.0 diyafram aralığına sahip 8 MP'lik bir selfie kamerası görüyoruz.
Telefonun kamera performansı bulunduğu segmente göre güzel işler çıkarıyor. Renk ve doygunluk anlamında güzel fotoğraflar çekmek mümkün. ters ışıkta patlamalar yaşayabiliyorsunuz. Yine gece çekimlerinde karıncalanmalar oluyor ama ışığı düzgün alırsanız güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Video tarafında ise bu segmentte bulunan her modelde söylediğimiz gibi anı kurtaracak çekimler yapmak mümkün. Hem ön kamera hem de arka kamera 1080P 30 kare / saniye video çekebiliyor.
Son olarak arayüz ve batarya performansından bahsedelim. Oppo A15s Color OS7 arayüzü bulunuyor. Firmanın diğer modellerinde karşımıza çıkan akıllı kenar gibi özelliklere bu telefonda yer verilmemiş. Gerek kamera modları gerekse de kullanım açısından sade ve keyifli bir kullanıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Android işletim sisteminde artık standart hale gelen ekran kaydırma ya da karanlık mod gibi tüm özellikler bu modelde de bulunuyor. Telefonda 4230 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Kullanım oranınıza bağlı olarak bir günü rahatlıkla çıkaracağını söyleyebiliriz. Telefonun kutu içeriğine baktığımızda okumadığımız dökümanlara, şarj kablosuna, şeffaf bir kılıfa ve 5V / 2A'lik bir bataryaya yer verildiğini görüyoruz. Telefonda hızlı ya da kablosuz şarj gibi özellikler bulunmuyor.
Sonuç olarak Oppo A15s modeli hem ergonomik olarak hem de Color OS 7.2 arayüzü ile birlikte günlük kullanımda keyifli bir telefon olmuş. Fakat işlemci performansına baktığımızda bulunduğu segmentte daha başarılı performansa sahip olan modeller görmek mümkün. Bu nedenle telefonun fiyat olarak birkaç tık daha düşmesi ve piyasadaki yerini bulması beklenebilir.