Nintendo'ya Bomba Yolladı, Hapis Cezası Adlı

Tunay Şahin 25.07.2024 - 14:18
Nintendo'ya tehdit mesajları gönderen bir adam, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tehdidin büyük zarara neden olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ay görülen bir duruşmada, Nintendo'ya 39 tehdit mesajı gönderdiğini itiraf eden adamın tehditleri sonucunda aldığı ceza belli oldu. Üstelik bu tehditlerden sonra bir oyun etkinliği de iptal edilmişti. Yargıç, sanığa bir yıl hapis cezası ve dört yıl işten uzaklaştırma cezası verdi.

Nintendo'ya Bomba Yollayan Adam Hapis Cezası Adlı

Nordot'un (Torikara Sokuhou aracılığıyla) haberine göre, Yargıç Hiroshi Kawakami, adamın Nintendo'ya gönderdiği tehditlerin "büyük bir zarar verdiğini ve sorumluluğun hafif olmadığını" belirtti. Mahkeme, adamın eylemlerini işten alıkoyma ve bencilce bir nedene dayandırarak çevrimiçi oyun oynamanın neden olduğu stresi azaltma amacına hizmet ettiğini tespit etti. Yargıç, sanığın eylemlerini ısrarcı ve kötü niyetli olarak nitelendirdi.

Bir Nintendo çalışanı, bu tehditlerin kendilerini derinden etkilediğini belirtti ve tehditlerin "Kyoto Animation kundaklama ve cinayet vakasını" hatırlattığını söyledi. 2019'da yaşanan Kyoto Animation Arson olayı, bir anime stüdyosunda meydana gelen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği trajik bir kundaklama olayıydı. Sanığın Nintendo'ya gönderdiği tehdit mesajları arasında "Olaya karışan herkesi öldüreceğim" gibi ifadeler yer alıyordu.

Daha önceki raporda, tehditleri gönderen kişinin 27 yaşındaki Hitachi City'de çalışan Kenshin Kazama olduğu belirtilmişti. Savcılık, Nintendo'ya yönelik tehditlerin 700 milyon Yen (yaklaşık 4.3 milyon Dolar) değerinde zarara yol açtığını açıklamıştı. Savcılık, sanık için bir yıl hapis cezası talep etti ve mahkeme bu talebi kabul etti.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2024 02:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2024 16:13
Peki Nintendo bu işin başında, ısrarla bu mesajları göndermeye devam ederseniz sizi mahkemeye vereceğiz, personel işe gelmeye çekiniyor ve şirketimiz zarar etmeye başladı, paranızı iade etmek istiyoruz ve sizden alternatif farklı bir oyuna yönelmenizi rica ediyoruz diyerek uyarı mesajı göndermiş mi?
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2024 15:52
Oyuncular nintendo ürünlerini almak zorunda mı ?
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2024 22:22
Göndermek zorunda mı ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2024 20:52
Olay tam anime klişesi, tehditleri savurup yapmak istediklerini dedikten sonra Hero tarafından tek yemiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo'ya Bomba Yolladı, Hapis Cezası Adlı
İlginizi Çekebilir