Milyon dolarlar harcanan Game of Thrones dizisi neden iptal edildi?

Ersin Kılıç 20.07.2022 - 11:29
2018 yılında duyurulan ve kadrosunda önemli isimlerin yer aldığı Game of Thrones dizisi Long Night neden iptal edildi?

Game of Thrones dizisinin tartışılan son sezonu devam ederken HBO tarafından bazı açıklamalar gelmiş ve aynı dünyada geçen yeni projeler duyurulmuştu. Hatta beş farklı proje konuşuluyor ve bunların iki tanesinin ilk etapta izleyiciler ile buluşacağı ifade ediliyordu. İşte bu projelerden biri olan House of the Dragon zaten Ağustos ayında başlayacak. Bahsi geçen ve kadrosunda Naomi Watss gibi oyuncuların yer aldığı Age of Heroes kod adlı diğer proje ise ilk bölümü çekilmesine rağmen iptal edilmişti. İşte bu iptalin nedeni bugün ortaya çıktı.

Game of Thrones dizisi neden iptal edildi?

İlk bölümüne 30 milyon dolar harcanan dizinin beklenen kaliteye ulaşmadığı gerekçesi ile iptal edildiği belirtildi. The Hollywood Reporter sitesi ile bir söyleşi yapan WarnerMedia'nın eski başkanı Robert Greenblatt, dizinin izlenmeyecek kadar kötü olmadığını ama başka sıkıntıları olduğunu ifade etmiş. İlk bölümü izleyenler arasında yer alan Greenblatt şu ifadelerde bulunmuş;

"Çok iyi çekilmiş ve olağanüstü görünüyordu. Ama beni orijinal diziyle aynı yere götüremedi. Orijinal dizinin pilotunun (ilk bölü) sahip olduğu derinliğe ve zenginliğe sahip değildi.”

Milyon dolarlar harcanan Game of Thrones dizisi neden iptal edildi?

Diğer taraftan bu dizinin aslında çok daha önceye gitmesi ve kitaplarda çok az bahsedilen olayları ele almasının senaryo ekibini bir hayli zorladığı ve George R.R. Martin'in de senaryoya dokunuş anlamında kafasının karışmasına sebep olduğu gelen bilgiler arasında.

Şimdilik Game of Thrones evreni ile alakalı House of the Dragon dizisini beklememiz gerekiyor. Bu dizi 21 Ağustos'ta başlayacak. Diğer taraftan HBO, Jon Snow odaklı bir dizinin duyurusunu da yapmıştı. Bu yeni projenin yayın tarihi ise belli değil.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2022 17:28
Az kişi soyunmuştur ondan. Birkaç kişi daha soyunursa derinliği yakalarlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2022 10:30
pilot değil plot'tur o (Which is hikaye). İlk bölüm değil yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Milyon dolarlar harcanan Game of Thrones dizisi neden iptal edildi?
İlginizi Çekebilir