Lords of the Fallen, çıkışından bu yana geçen 20 ayda 5.5 milyon oyuncuya ulaşarak dikkat çekici bir başarı elde etti. Ancak CI Games CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre bu başarı, oyunun maliyetini karşılamaya yetmedi. Oyunun hâlâ kâra geçememesi, oyun sektöründeki üretim modelleriyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
CI Games’in yöneticisi Marek Tyminski, yaptığı açıklamada oyunun “çok yakında” maliyetini çıkaracağını belirtse de, bu açıklama aslında Lords of the Fallen’ın henüz kâr etmediğini gözler önüne seriyor. 2023’te açıklanan verilere göre oyunun geliştirme ve pazarlama bütçesi yaklaşık 66 milyon dolar civarındaydı. Satış rakamlarının 1.2 milyon kopya civarında olduğu düşünülürken, geriye kalan oyuncuların büyük kısmı deneme sürümleri veya promosyonlar yoluyla oyuna erişti.
Tyminski’nin 2019’da yaptığı açıklamalarda, stüdyonun AAA oyunlarla rekabet etmek yerine kontrol edilebilir bir ölçekle kaliteli işler üretmeyi hedeflediği belirtilmişti. Ancak günümüzün artan üretim maliyetleri, bu yaklaşımın bile sürdürülebilirliğini sorgulatıyor. Oyunun çıkış sonrası aldığı kapsamlı güncellemeler de maliyetleri artıran etkenler arasında yer alıyor.
CI Games, 2024’ün nisan ayında çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkarmış, ardından mayıs ayında 30 kişilik yeni bir işten çıkarma dalgası daha yaşanmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından şirketin 2025’te “şimdiye kadarki en iyi yılı” ilan etmesi, sektörün çelişkili yapısını gözler önüne serdi. Yani bir yandan oyuncu sayısı artarken, diğer yandan kâr hâlâ ufukta görünmüyor.
Tüm bu tabloya rağmen, CI Games’in 2026 yılında çıkması planlanan bir devam oyunu üzerinde çalıştığı da biliniyor. Ancak mevcut koşullar, sektörde “orta ölçekli” olarak konumlanan projelerin bile ciddi ekonomik baskı altında olduğunu gösteriyor. 5.5 milyon oyuncuya rağmen kâr edemeyen bir oyunun varlığı, sektörün üretim ve gelir modellerinin yeniden düşünülmesi gerektiğini ortaya koyuyor.