1/2

Lenovo IdeaPad Y470

Hasan Uğur Nayır 11.05.2012 - 09:56
Günlük işleriniz aksamasın
Akıllı telefonlar, bilgisayarlar aslında teknolojik ürünler artık hayatımızın değişmez bir gerçeği, parçası oldular. Birçok kişi farklı ürünler üstünden gündelik veya özel işlerini hallediyor. Bunun için firmalar farklı modeller, farklı cihazlar çıkartıyor. Bunlardan biri de Lenovo’nun IdeaPad Y470 modeli. Daha önce test merkezimize Lenovo’nun farklı ürünleri ziyaret etmişti, son olarak Y470 bize konuk oldu.

Optimus teknolojisi yeniden karşımızda

En başta Y470’in genel olarak dış görüntüsüne baktığımızda, daha önceki incelediğimiz Lenovo ürünleri gibi sade tasarımı dikkat çekiyor. Açıkçası böyle olması benim daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü süslü bir görüntü yerine, temiz ve sade bir görünüşü daha çok tercih ediyorum. Ancak şunu belirtmem gerekli, ürün ince bir yapıda değil. Bu durum aslında üstünde bulunan Blu-Ray sürücü ve donanım özelliklerinden dolayı ileri geliyor. Bize gelen Y470’te 2.1 GHz’lik Intel i3 işlemci, 3 GB DDR3 RAM, 320 GB sabit disk var. Ekran kartı olaraksa Nvidia Optimus teknolojisini kullanan Intel ekran kartıyla birlikte, GeForce GT 550M yer alıyor. Kasanın yanlarında VGA, Network, HDMI, USB, mikrofon, kulaklık, e-SATA Combo USB, kart okuyucu girişleri bulunuyor.
Lenovo IdeaPad Y470
Nvidia Optimus teknolojisi sayesinde internette gezinirken, sayfalara bakarken, bir şeyler yazarken, kısacası aslında basit işlemler gerçekleştirirken Intel ekran kartı devreye giriyor. Bu sayede pilden daha az enerji gidiyor. Böylece Y470’i fişe takılı değilken, normal işler için daha uzun süreli kullanabiliyorsunuz. Oyun oynamak isterseniz veya daha ağır yük gerektiren programlar, işlemler için de GT 550M çalışıyor. Bu da haliyle daha fazla pilden yiyor.

Rahat klavye

Klavyesi daha önce incelediğim Lenovo modellerindeki gibi rahat ve kullanışlıydı. Başka ürünlerde bazen başıma gelen tuşların geç algılaması gibi bir sorun yaşamadım. Tepki süreleri iyi. Ayrıca tuşlar ufak ve birbirine çok yanaşık değil. Böylece kullanması kolay olmuş. Touchpad ise yine ürünün öne çıkan kısımlarından. Klavye kadar rahat ve esnek bir kullanım sunuyor. Ayrıca pad’in multi-touch özelliği var. Mesela herhangi bir resmi pad üstünde, dokunmatik ekranda gibi parmaklarınızı açıp, kapayarak büyütebilir veya küçültebilirsiniz. Touchpad’in alanı hem multi-touch hem de rahat kullanım için biraz büyük tutulmuş. İyi de olmuş. İzlediğim HD videolarda da herhangi bir takılma olmadı. Gayet akıcı bir şekilde izledim.