© Copyright 1999-2025 Digitall Entertainment Network
YASAL UYARI!: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Merlin'in Kazanı'na aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz.
Bu makale/metin veya yazılar sadece Merlin'in Kazanı tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan merlininkazani.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.
NE BÜYÜK TESADÜF AMA?
2-)MADEM MALİYETİ DÜŞÜRÜP SÜRÜMDEN SATACAKLAR DİYİP KORSANA YÖNELENLER NEDEN AYNI POLİTİKAYI EKRAN KARTI , İŞLEMCİ VB PARÇALAR İÇİN DE YAPMIYORSUNUZ.(YADA YAPAMIYOR MUSUNUZ?)
Bakın size klasik ferrari , ekmek vs değil ha ! O 1. Madde de 2. madde de ve 3. madde de DİJİTAL PLATFORM ÜRÜNLERİ İNDİRMEK için GENELDE saydığınız nedenleri ONLARI ÇALIŞTIRAN HATTA KORSAN KULLANMAK İÇİN İNDİRME İŞLEMİNİ YAPTIĞINIZ BİR ARAÇ ÜZERİNDE DE KULLANMANIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM.
SONUÇTA BU İKİLİ HERALDE FERRARİ VE EKMEK GİBİ UZAK VE BİRBİRLERİNDEN BAĞLANTISIZ ŞEY SAYILMAZ. TEKRARLIYORUM ÇÜNKÜ ONLARI ANLAMLANDIRAN(ÇALIŞTIRAN) ŞEY ASIL O MAKİNA!!!
Yukarıda ki durumu anladığınızı umarak 1. ve 2.şık için
İ-)Ekran karının 200 dolar olduğu abd’de sen 800 lira vermeyi kabul ediyorsan 60 liralık oyunun 200 lira olması seni niye rahatsız ediyor? Ekran kartınında oyundaki gibi 200 tl olmasını beklesene ya da tepkini göstersene hadi.Tekrarlıyorum.ÇÜNKÜ YASAL OLAMAYAN YOL İLE ELDE ETTİĞİN OYUNU SANA OYNATMA İMKANI VEREN O. KLASİK FERRARİ EKMEK ÖRNEĞİ DEĞİL HA !
İİ-)Bir oyunun maliyet hesabını BÜTÇENE GÖRE DEĞİLDE BİLGİNE GÖRE YAPAN BİR ADAMSIN. Bu yüzden oyunu korsan indiriyorsun .O zaman aldığın işlemcinin,ram’iniN ekran kartının,güç kaynağının gibi her OEM ÜRÜNÜNÜN yapımındaki malzemeyi programlamayı çalışanların ücretini hesaplayıp aşağı yukarı o dediğin fiyatı (ÖRNEK 500TL) bulduğun için aldığını DÜRÜST BİR ŞEKİLDE söyleyebilir misin?
İİİ-)Madem maliyeti indirip sürümden kazanacaklar o zaman bunu oyundan önce cebindeki telefona HAYIR HAYIR telefon alakasız DOĞRU. O Oyununu anlamlandıran monitör , anakart , ram ekran kartı , işlemci,güç kaynağı,ssd ve dış kasa yapımcılarına da aynı tepkiyi koyar mısın?
Aaa tabiki KDV ye değinmeyeceğim çünkü o OEM ürünleri için hiç kdv ödemediğin kendini kendi tanımın ile enayi yerine koymadığını biliyorum tabi ki.
4-)ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VURANLAR(4.YASAL OLMAYAN YOLDAN İNDİRME SEBEBİN)
Bu konu asla ortaya atılacak bir konu değildir ve senin açından negatifdir.Nedeni ise Sen bana asgari ücretle geçinen gerçekten yoksul aileler anlatırsan ben sana elin oğlunun köpek gibi sırf hayatını lüks için de yaşaması için sabah akşam ders çalışırken diğerinin dışarıda dolaşıp ders çalışmayıp kendini asgari ücrete mahkum ederek acındırma politikasına gittiğini anlatabilirim.Bunların hangisinin senin dediğin hangisinin benim dediğim olduğunu kestirmek ve sayıca kanıtlamak güç olduğundan 2. nin yaptığı haytalık 1. ihtiyacına gölge düşürür.Yani yardıma muhtaç engelli ile numara yapan engelliyi düşünüp hepsinin numara yaptığı genellemesinin ortaya çıktığını düşün.
Kötü yönü nedir?
1-)Ortalama bir sistem monitör dahil 2500 lira olduğu dönemde bu adam karnını doyurdu geçimini de yaptı tek eksiği bilgisayar olup eğer 9 ay taksitle her ay 277 tl ödeyebiliyorsa her ay 50 tl de oyuna atabilir.
He bende korsan kullanıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Ama en azından kalkıp bu hırsızlığa rağmen yobazlıkta yapmıyorum millete.
Bu oyunu deneme amaçlı kullanılmamalı çünkü zaten gameplay sunuyor tüm şirketler. Mesela Trine adlı oyun şu an 3 oyun 11 tl şeklinde ama gameplay i izleyince benim sıkılaccağım bir oyun tarzı olduğunu fark ettim almadım. Ha korsanı şu durumlarda kullanmayı makul buluyorum. Mesela Empire TW almıştım zamanında steam key i kullanılmış çıktı bimeks de zaman aşımına uğrattı iade almadı. Bu oyuna geri 30 lira verir miyim ben? Size farklı bir örnek vereyim.
Birde şu durumda normal buluyorum. Mesela metro last light çok pahalıydı ilk çıktığında korsan bitirdim ve indirim döneminde redux versiyonunu aldım emeğe saygı amaçlı. Belki de hiç oynamadım ama parasını vermek gerekli saatlerce başında oturduysak oyunun.
Ki artık bunu da yapmam çünkü steam in sağladığı bir kolaylık var. Oyunu 2 saate kadar oynamamışsak iade alıyor beğenmezsek.
oyun firmaların fiyat politikasını eleştirirken,korsanı desteklemek epey üzdü merlin
--------------------------
Korsanı desteklemediğimi yazıda da söyledim sevgili okur. Fakat fiyat politikası açısından gittikçe yozlaşan oyun sektörüne karşı tavrımızı koymamız gerekiyor.
Hürcan.
----------------------------------
"Düzeltildi haberi" zaten bugün sabah manşete alındı. Körü körüne eleştirmeden önce bi bekleyin bakalım.
Zaten açık kapatılmış. Hadi yazın şimdi. Kapatılmadı örtüldü kapatılmadı örtüldü...
Tomb Raider cracklenen ilk oyun olarak tarihe geçti :)
Goodbye Denuvo..
artık önünü alamazlar.
Daha ilk gün crack'i çıktı ama hala bir çok listede üst sıralarda ve hala 59 dolardan satılıyor.
Tekelleşme ile ilgili yaptığınız yorum çok yerinde. Crack oyun dünyası için kalitenin garantisi demektir.
Haberde yazisinda dediniz ya " Kan kaybediyor" hic birsey olmsaz merak etmeyin. Her sey yoluna giriyor iste :D
60 euro fiyat etiketi var. Türk lirası ile 198tl bile fazla iken, birde üstüne ekleme yapıp bu kadar yüksek fiyata oyun satıyorlar. Dolandırıcı resmen bunlar.
Paran yoksa alma zippileri çenesini kapalı tutsun.
tekelciliği safdışı bırakmanın yolu illegal yöntemlerle hırsızlık yapmak değildir!
Saydığınız oyunlar doom demosunda ki bir açık sayesinde oynanabiliyor ama gelecek bir güncelleme ile oynanmaz hale gelebilirler.
ÖNCELİKLE SIRF YAZI UZUN DİYE OKUMA ZAHMETİ GÖSTERMEYİP DİREK GEÇEN ARKADAŞLARA KIRILDIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM. Ayrıca bazı yerleri SÜREKLİ TEKRARLAYARAK özellikle anlamanızı istediğim noktalara değindim.
OLAYI 2 TÜRDEN ELE ALACAĞIM.
A-)KORSANCI TAYFA
Her ne kadar bu yola başvurma nedeni YASAL OLMAYAN VE BEDAVA OLAN ERİŞEBİLİRLİK(Bana göre) olsa da bu konu hakkında yapılan bazı BAHANELERE değinmek istiyorum.
1-)OYUN FİYATI(1. YASAL OLMAYAN YOLDAN İNDİRME SEBEBİN)
Genel olarak hep 200 TL diye üzerinde durup sanki oyunların sadece ARAL’DA SATILDIĞINI SANIP STEAM hatta İNİDİRİM diye bir şeyin varlığını inkar etmenize veya bilmemenize şaşırıp duruyorum. Diyebilirsiniz ki biz bunu biliyoruz ama Amerika’da ki adam bizim gibi 1 yıl beklemeyip çıktığı an o fiyattan 60 TL den (LİRA DİYELİM BİZ ONA 1 DOLAR 1 TL GİBİ) alıyorsa benim de o fiyattan edinemediğim için indirmem en doğal hakkım.
Eğer GERÇEKTEN NEDENİN BU İSE o zaman sen ilk çıktığı gün indir ZATEN o oyun STEAM da 60 liraya düştüğünde hatta 1 yıl boyunca korsan oynamana eziyet çektiren firmalar için 40 Liraya düşürerek ve bu fiyattan ALARAK hak ettiği karşılığını o zaman vereceğini biliyorum. Zaten Mad max, Nba 2k16, Metal gear solid ‘de bu yüzden kütüphanende duruyor değil mi?(UMARIM).Ayrıca oyun ne ki? Sen zaten oyun da dahil çıkan her şeyi ilk günden alan birisin. Sadece oyun diğer ürünlere nazaran ilk çıktığında pahalı geliyor o yüzden bu yola başvuruyorsun.
2-)MALİYET HESABI(2.YASAL OMAYAN YOLDAN İNDİRME SEBEBİN)
Hadi 1. madde de Hayır cevabını verdin ve sen de benim gibi KENDİMCE takıldığım sorulara KENDİNCE haklı çıktın. Peki KENDİNE KARŞI DÜRÜST OL ve bana maliyetinin hesabını CÜZDANINA GÖRE DEĞİL bu sektörde ki PROGRAMLAMA(Örnek O kadar da zor Bir şey değil aynısını geçen 4 ay da yaptım ya da 12 ayda yapılır kolay Bir şey hazır komutlar kütüphane vb) ,DAĞITIM,ÇALIŞAN ÜCRETLERİ VE LİSANSLAR ÜZERİNE(VAR OLAN OYUNLAR İÇİN) OLAN BİLGİM İLE yaparak kişi başı 200 TL değil de 89(Örnek) olması gerektiği kanaatine vardığını söyle.(Açıkçası sen çok kolay yaparsın ama ben DİĞERLERİNE söylüyorum.)
3-)MALİYETİ İNDİRSİNLER SÜRÜMDEN KAZANSINLAR VE KDV DAMGASI(3. YASAL OLMAYAN YOLDAN İNDİRME SEBEPLERİN)
Yine 2. madde de haklı çıktın ve bana böyle bir şey ile geldin. Bu diyeceğim örnek 1. , 2. ve 3.(bu) sebep için açıklamadır. Klasik FERRARİ EKMEK gibi oyunu çalıyorsun ferrari’yi çalıyor musun? ya da film ile ekmeği bir tutacağım saçma bir karşılaşma değil ha! Düşünsene müzik, oyun ve film tek başına anlam ifade etmez iken bunları ANLAMLANDIRMAK(ÇALIŞTIRMAK) için GENELDE:
Müzik=Bilgisayar,mp3 çalar
Film=Televizyon(flash bellek varsa),Bilgisayar ya da Dvd oynatıcı
Oyun=Bilgisayar,Ps4,Xbox One
İhtiyaç duyarız. Sözüm ona BAŞTA BİLGİSAYARI MASTER RACE GÖREN VEYA BİLGİSAYARDAN HER İŞİNİ YAPAN KULLANICILARINA. Madem siz bu BİLGİSAYAR OLMADAN anlam ifade etmeyen müzik film ve oyunların KDV'lerinden şikayetçisiniz
1-)NEDEN O ZAMAN BUNLARI ANLAMLANDIRAN BİLGİSAYAR İÇİN ALDIĞINIZ HER BİR OEM ÜRÜNÜNE GEÇERİLEN KDV FİYATINA OYUNA NAZARAN DAHA DEHŞET PARA VERİP(KASANIN ORADA KREDİ KARTINI VERİRKEN AĞZINIZI BIÇAK AÇMAYIP BU DURUMU KABULLENİRKEN(SÜT DÖKMÜŞ KEDİ)) SÖZ KONUSU OYUN OLUNCA(ASLAN KESİLİP) KDV DEN DOLAYI PARA VEREN İNSANLARI KENDİ TANIMINIZ İLE ‘ENAYİ’ YERİNE KOYDUĞUNUZ YETMİYORMUŞ GİBİ O ZAMAN DA(KASANIN YANINDA ,YA DA İNTERNETTEN GETİTTİRİRKEN) KENDİ KENDİNİZİ YİNE KENDİ TANIMINIZ İLE ENAYİ YERİNE KOYUYORSUNUZ?BAKIN BİZ SİZE ENAYİ DEMİYORUZ.
Forever Torrent Sometimes Original