Kasım ayında çıkan oyunların satışları ne alemde?

Ersin Kılıç 22.12.2020 - 11:01
Call of Duty: Black Ops Cold War, Assassin’s Creed Valhalla ve Spider-Man: Miles Morales gibi oyunların satış rakamları ne alemde?

Kasım ayı oyuncular için en önemli aylardan birisi. Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz Kasım ayında da birçok önemli oyun rafları süsledi. Tabi yeni nesil konsollar ile birlikte bazı özel oyunların da karşımıza çıktığını gördük. Kasım ayında çıkan bazı oyunların satış rakamları resmi olarak yayıncı firmalar tarafından açıklanmıştı. SuperData firması ise henüz açıklanmayan oyunların satış rakamları konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

Spider-Man: Miles Morales ne kadar sattı?

Oyun sektöründe market analizleri ve satış rakamları konusunda çalışmalar yapan SuperData firması Kasım ayında çıkan oyunlara dair bir rapor hazırlamış. Bu raporlara baktığımızda Call of Duty: Black Ops Cold War, Assassin’s Creed Valhalla ve Spider-Man: Miles Morales gibi oyunların satışlarına dair bazı rakamlar görüyoruz.

Firmanın araştırmalarına göre Kasım ayının en önemli oyunlarından biri olan Spider-Man: Miles Morales, 663.000 adet satmış durumda. Bu satış rakamının PS5 ve PS4 için ortak alındığı ve sadece dijital satışlara ait olduğu belirtilmiş. Yani fiziksel satış için Sny'nin resmi açıklaması beklemek gerekiyor. Kıyaslama yapacak olursak 2018 yılında çıkan Spider-Man ilk döneminde 2.2 milyon, toplamda ise 3.3 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

Firma Call of Duty: Black Ops Cold War oyununun ise dijital tarafta 5.7 milyon adet sattığını belirtiyor. Bu rakam Black Ops 4'e göre dijital tarafta %7'lik bir büyüme anlamına da geliyor. Dünyası ve yapılan değişiklikleri ile övgüler alan Assassin’s Creed Valhalla ise dijital olarak 1.7 milyon satış rakamına ulaşmış durumda. Bu satışların AC: Odyssey'e göre %50 daha fazla olduğu da belirtilmiş.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 04:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kasım ayında çıkan oyunların satışları ne alemde?
İlginizi Çekebilir