İşletmeciler ile sinemacılar arasında olan sorun çözülmedi

Furkan Güler 28.12.2018 - 11:16
Bilet fiyatları fahiş seviyeye çıkabilir!

Geçtiğimiz gün ülkemizin sinema sektöründe parlak veren eylem olayı hala devam ediyor. Sinema yapımcıları ile Türkiye'nin en büyük salon işletmecilerinden bir tanesi olan Mars Cinema Group arasındaki promosyonlu bilet uygulaması tartışmasına bir çözüm getirilemedi.  Bilet fiyatlarında kendilerine düşen payın 4,5 - 5 lira arasında yükselmesini bekleyen Yılmaz Erdoğan, 1 Ocak tarihinde vizyona girmesi planlanan Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filminin vizyon tarihini ertelemişti. Ardından Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz da bu eyleme katılarak Kara Komik Filmler, Recep İvedik 6 gibi filmlerin beyaz perdeden çekileceğine dair sinyaller vermişlerdi.

Bilet fiyatlarının durumu ne olacak?

Sonrasındaysa Cumhuriyet'in haberine göre Mars Cinema Group, yaptığı açıklamada "Yapımcıların bilet parasından istediği pay artışı 12,5 liralara kadar yükseliyor. Bu noktada en ucuz sinema biletinin ücreti 30 TL'leri bulmak zorunda kalacak" söyleminde bulundu. Ardından Cem Yılmaz, Twitter hesabından konuyla ilgili adalet istediğini dile getirerek "Film bizim,film sizin.. Mısıra değil filme bilet alan milyonlarca seyircimize sorumluluğumdur." açıklamasını yaptı.

Benzer bir açıklama ise Şahan Gökbakar'dan da geldi. Gökbakar, "Evvelki günlerde ve özellikle bugün yapımcılar ve sinema işletmeleri arasında anlaşmazlıklar olduğu ve yapımcıların filmlerini çıkmama kararı aldığı yönünde haberler basında geniş yer almıştır. Bu haberlerde şirketimiz Çamaşırhane Film, Şahan Gökbakar ve 2019 yılında vizyona girmesi planlanan Recep İvedik 6 filmiyle ilgili çeşitli yorum ve ifadeler bulunmaktadır. Tüm sinema işletmeleri ve şirketimiz arasında devam eden müzakere süreçleri henüz sonuçlanmadığı için şirketimiz tarafından alınmış kesinleşen bir karar bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2018 22:25
17 liraya gittiğim imax şuanda 35 liraya satılıyor.... daha başka ne diyeyim ...yapımcılar sonuna kadar haklı,biraz çekin düzen verdirirler inşallah sektöre
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2018 13:07
Valla bizim burada ki AVM'de (Neomarin) biletler 10 lira. On numara salon. Ahım şahım olmasa da idare eder.

Film zevkimiz var ona göz dikenler mi dersin. Oyun zevkimiz var ona göz dikenler mi dersin. Nasıl ülke lan burası!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2018 00:20
Aç gözlülük diye buna denir zaten yakında seyircide bulamayacaksınız madem kar etmiyorsunuz çıkarmayın elinizde patlasında o filmler görelim ben köle gibi çalışıyorum ama sizin kazandığınız paranın 1000 de 1 ini kazanamıyorum paramı ve zamanımı sizinki gibi kalitesiz filmlere harcayamam bende
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2018 18:00
Sinema salonları krizi gelebilir. Salonlar ve firmaların bir kısmı kapanacak gibi görünüyor. Fiyatlar yüksek, çünkü alışveriş merkezi kiraları yüksek, çünkü ekonomi kötü. Öyle bir gruba baskı yapılmasıyla kolay kolay çözülmez bu mevzu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2018 16:47
30 TL ye başucumda duran, kolunda havlu asılı özel garson isterim. Tek, tek ağzıma mısır taneleri bırakacak. Film arası ışıklar açılınca, böyle elimin tersi ile iki parmak ufak, ufak uzaklaş işareti yapıp göndereceğim, gölge etmesin. Masajsız koltuğa da oturmam. Hakaret kabul ederim. Görülmemiş şey.
Kalan Karakter: 300 Gönder
İşletmeciler ile sinema yapımcıları arasında olan sorun çözülmedi
İlginizi Çekebilir