iOS 6.1.3 güncellemesi geldi

Berkant Jeff Akarcan 20.03.2013 - 10:24
Yeni güncelleme ile birlikte güvenlik açığı kapanıyor
Apple'ın kişisel bilgilerin güvende tutulması konusuna ne denli önem verdiğini biliyoruz. Bu yüzden de 6.1 ile ortaya çıkan bir açığı kapatıyor iOS 6.1.3 güncellemesiyle.

Ekran kilidi ile korunan iPhone veya iPad'lerde acil arama ekranından acil bir arama yapar yapmaz kapatıp cihazın ekranının kararmasının ardından USB kabloyla iTunes'a bağlayıp cihazın içindeki tüm bilgilerin kopyalanabilir olması açığı, 6.1.3 güncellemesiyle ortadan kaldırılıyor. iOS cihazlarda eğer ekran şifreyle kitliyse, iTunes'a bağlasanız bile cihazın içindeki fotoğraflara, müziklere ve uygulamalara erişebilmek için şifreyi girmeniz gerekiyor normal şartlar altında.

6.1.3'ün bir diğer getirisi ise Apple Haritalar uygulamasına Japonya için gelen güncelleme. Geçtiğimiz aydan beri Japon iCihaz kullanıcıları için harita geliştirmeleri yapan Apple, Japonya'da navigasyon sistemini de güncelliyor böylelikle.

iOS olmasa da bir diğer Apple ürünü olan Apple TV için de 5.2.1 güncellemesi yayınlandı. Bu 5.2.1 firmware'i sayesinde, Apple'ın lisanslamadığı bir kodun Apple TV'de çalıştırılmasından oluşan kernel açığı kapatılıyor.

iOS 6.1.3 güncellemesi geldi
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 06:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
iOS 6.1.3 güncellemesi geldi
İlginizi Çekebilir