Bugünlerde oyun piyasasına şöyle bir bakacak olursak, bir çok oyun türünün var olduğunu görebiliriz. Bütün bunların arasında ilgi duyduğumuz ya da beğenilerimize hitap etmeyen oyunlar elbet vardır. Fakat dikkat ettiyseniz son zamanlarda Tycoon oyunları adında bir çok oyun piyasaya sürülüyor. Hepsinin de kendine göre yoğunlaştığı bir alan ve farklı bir tarzı oluyor. Birinde bir lunapark işletirken bir diğerinde de hayvanat bahçesi işletebiliyorsunuz. Bu oyunda ise adından da anlaşılacağı üzere bir oteli işletmekle görevliyiz. Kendi açımdan baktığımda bu oyunun Turizm Otelcilik bölümü okuyan veya sektörde çalışan benim gibi kişiler için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilirim. Genelde bu sektörde çalışan kişiler bilgisayarın başına bu iş için ayıracak zaman mı bulamadıklarından bilinmez eğlence amaçlı geçmezler (Sanırım tek istisna benim). Aslında nasıl bir pilotun uçak simülasyonlarını kullanarak kendini uçak kullanmak için eğitiyorsa bir otel işletmecisinin de kendini Hotel Giant oynayarak eğitebileceğini düşünmekteyim. Hatta meslek yüksek okullarında bile bu oyun oynatılabilir. Nasıl fikir ama?
Temizlik + Kaliteli servis = Müşteri memnuniyeti
Bir çok oyunda olduğu gibi Hotel Giant’da da Tutorial modu var. Tutorial’ın oyun için çok büyük bir önemi var. Oyun içinde yapacağınız her şey Tutorial da bütün ayrıntısı ile gösteriliyor. Bu sayede oyun içinde hiçbir problem yaşamadan oynar hale geliyorsunuz. Campaing’de ise daha önceden her şeyi hazır olan bir otelde verilen görevleri tamamlayacaksınız. Random game de her şeye baştan sona kadar siz hazırlayıp kendinize bir otel yapabilirsiniz. Yirmi farklı şehirden istediğiniz yere otelinizi dikip, içini güzel bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Başlangıç olarak ufak bir yatak veya ucuz malzemelerle başlayıp para kazandıkça kaliteli malzemeler almanız sizin ekonomik durumunuz yönünden çok iyi bir strateji olacaktır. Tabii bu benim kendi düşüncem sizler de kendinize göre farklı stratejiler geliştirebilirsiniz. Para kazandıkça oyun içindeki yüzden fazla eşyayı satın alıp otelde istediğiniz herhangi bir yere koyabilirsiniz. Oyunda bulunan eşyalar arasında; Dvd’ler, masalar, sandayeler, Tv’ler, koltuklar, heykeller, duvar kağıtları ve çok çeşitli eşyalar bulunuyor.
Grafik konusunda ise oyun, Sims’den bir adım önde. Sims’e göre kaplamalar daha temiz ve kaliteli. Oyun içinde üç farklı kamera seçeneği var. Bunlar persfektif, izometrik ve kuş bakışı. Oyunda persfektif veya izometrik kamerayı kullanmanız otelin içini daha rahat görmeniz açısından sizin için daha avantajlı olacaktır. Kuşbakışı kamera ise oyun içinde pek kullanışlı değil. Bütün bunların yanında karakter animasyonları da oyuna farklı bir yön katıyor. Turizm sektörünün içinde olanlar iyi bilirler, gelen müşterilerin hiçbiri birbirine benzemez. Mesela müşterilerin bazıları sinirli olur ve dolayısı ile agresif davranır. Bir başka müşteri ise güler yüzlü olur ve karşısındakine pozitif enerji sağlar. Bu anlattığım konu aynen Hotel Giant’da da işlenmiş ve oyuna daha da bir gerçekçilik havası vermiş.
Oyundaki müzikler ve ses efektleri ise çok yerli yerinde olmuş. Oyundaki akışın durumuna göre sizi havaya sokacak müzikler ve başarılı ses efektleri ile süslenince ortaya sizi tamamen konsantre edecek başarılı bir çalışma çıkmış.