1/3

Hohokum

Can Furkan Gözütok 25.08.2014 - 17:42
"Sanatsal oyun" türüne yeni bir soluk
Platformlar PlayStation 3, PS Vita, PlayStation 4
Hohokum
  • Yapımcı - Yayıncı Honeyslug - Sony Interactive Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Bulmaca,Macera
Merlin Puanı 88
Artılar Sanatsal oyun türüne yeni bir bakış. Dünyalarla olan etkileşim olağanüstü. Sesler oldukça başarılı.
Eksiler Sadece Playstation ailesine özel. Her oyuncuya göre değil.
İnsaonoğlu, doğası gereği pek çok konuya eğilim gösterebilir ve istediği konularda uzmanlaşabilir. Tabii günümüzde özgürlüğün altı ne kadar dolu bir terim olduğunu göze alırsak, insanların istedikleri konuda uzlaşma hakları, oldukça sıradan bir hal alır. Dediğim gibi, insanlar geçmişin aksine "tamamen" özgürdürler ve düşüncelerini, istedikleri yollarla başkalarına aktarabilirler. Tabii günümüzde, bahsettiğim aktarma ve paylaşma yollarından en çok kullanılanı, hiç kuşkusuz sanat.

Hohokum
Elinize sadece bir kalem ve kağıt aldığınızda, kendinize ait tamamen yeni ve bir o kadar da özgür bir dünyanın kapılarını ardına kadar açabilirsiniz. Sınırınız sadece siz ve sizin belirledikleriniz oldukları için, istediğiniz konuyu, istediğiniz biçimlerde bekleyenlerinize aktarabilirsiniz. Biraz önce de bahsettiğim gibi sizler özgür bireylersiniz, ve düşüncelerinizi isteyenlere aktarmak da en doğal hakkınız. Tabii bu fikirlerinizi insanlara sunarken çok farklı sanat dallarına başvurabilirsiniz.

İster alırsınız elinize kağıdı ve kalemi, başlarsınız bir alternatif dünya oluşturmaya. Adını koyduğunuz karakterler, oluşturduğunuz çevre ve olay örgüsü, tamamen size bağlıdır ve o dünyanın bilir kişisi, sizlersinizdir. Tabii herkes edebiyattan anlayacak gibi bir durum ise kesinlikle söz konusu olamaz. İsterseniz geçeriz tuvalimizin başına ve renklerle, inanılması zor bir aşka yelken açarız. Kim bilir, belki şu tepelerin ardında mutlu bir ağaç vardır? İşte Hohokum da bunlara verilebilecek başarılı örneklerden birisi.

Hohokum
Tabii sanat kavramı, günümüzde sadece yukarıda vermiş olduğum iki örnekle sınırlandırılamaz. Sahip olduğunuz aletlerle eşsiz tınılar oluşturabilir, ya da tuvalleri değil, sokakları boyayarak rengarenk, sadece grinin tonlarına sahip olmayan bir şehirde yaşamamızı sağlayabilirsiniz. Yahut sanatla oyunu birleştirebilir ve ortaya, yenilikçi bir oyun yapısına sahip, kendine "sanat" terimi altında çok rahat bir biçimde yer bulabilecek şaheserler yaratabilirsiniz. Günümüzde bu tür oyunları oldukça fazla örneklendirebiliriz. Özellikle yakın bir tarihte çıkışını yapmış Journey ya da Child of Light, "sanatsal oyun" türünün başarılı temsilcileri sayılabilirler.

İşte "sanatsal oyun" türüne, bir yenisi daha eklendi.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>