Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi

Murat Oktay 4.05.2020 - 17:17
Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi ile karşınızdayız. Bakalım Illidan Stromage oyuna ne gibi yenilikler ve mekanikler getirmiş.

Blizzard, Hearthstone için her sene yeni bir yıl getiriyor. Geçtiğimiz sene Ejderha Yılı olarak belirlenmişti. Bu sene ise Phoenix Yılı olarak geçiyor. Ashes of Outland genişlemesinin gelmesi ile birlikte bu yılın getirilerini de aktif olarak oynamaya başladık. Biz de itice test ettikten sonra Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi ile kaşrınızdayız.

Hearthstone: Heroes of Warcraft 2014 yılında dokuz sınıfla piyasaya sürülmüştü. Bu süreçte çıkan birçok eklenti ile genişleyen oyuna sonunda yeni bir sınıf daha geldi. Ashes of Outlands ile oyuna dahil olan Demon Hunter sınıfının kahramanı da Illidan Stromage. Bu sınıf, diğerleri gibi kendine has özellikleri barındırıyor ve Hearthstona'a birçok yeni özelliği de birlikte getiriyor. Hali ile oyunda tüm dengeler bir anda değişti. Hali ile Demon Hunter, bir anda en çok oynanan sınıfların tepesine fırladı. Zira en yüksek zafer yüzdesine sahip son derece güçlü kartlarla beraber sürüldü. Görünüşe göre yıllar süren gelişimden sonra, Demon Hunter sınıfı biraz dengesiz geldi de diyebiliriz. Tabii tipik Blizzard nerfleri de hızlıca geldi. Şimdi bu sınıfa biraz daha yakından bakalım. Ama isterseniz önce Illidan Stromage'in hikayesine değinmekte fayda var.

Illidan Stormage'in hikayesi nasıl başladı?

Illidan Stormrage iblislerin için hainlik yapan ilki olarak bilinir. İblis avcıları eski kendi kendini tanri ilan eden Illidan çevresinde topanmıştır. Başlangıçta güçlü bir gece elf büyücüsü olan Illidan, Eskilerin Savaşı sırasında şeytani Burning Legion'a kaçarak halkına ihanet etti. Ancak Lejyon'un istilasını gizlice geri püskürtmeyi amaçladığı için asil bir ihanetti. Sonunda Night Elf'lerin yanına döndü, ancak savaşın sonunda ikinci bir Sonsuzluk Kuyusu yaratması, halkının ona "Betrayer" (hain) adını vermesine ve Hyjal Dağı'nın altındaki Barrow Deeps'e hapsetmesine neden oldu. Orada 10.000 yıldan fazla bir süre kaldı, Maiev Shadowsong ve Gözlemcileri tarafından izlendi.

Illidan Stormage

Lejyon, Üçüncü Savaş sırasında Azeroth'u bir kez daha işgal ettiğinde, Tyrande, şeytanlarla bir kez daha savaşması için Illidan'ı hapishanesinden kurtardı. O Gul'danın Kafatası ürettiği Fel enerjisi ile Dreadlord Tichondrius'ü def etmek için bir iblise dönüştü. Lejyonun savaşın sonunda yenilmesinden sonra Illidan, Lich King'i yok etmeyi kabul ederek iblis efendisi Kil'jaeden'e bağlılık yemini eder. Lejyonu. Lady Vashj liderliğindeki Nagalar tarafından yönetilen bir ordu kurar. Ancak bu ordu Night Elf tarafından durdurulmuş, Illidan da Outland'e kaçmak zorunda kalmıştı.

Illidan'ın hikayesi daha anlatmakla bitmez. Ancak Hearthstone'da onu kontrol etmek için yeterli bilgi olduğunu düşünüyorum. Illidan, Warcraft III: Reos of Chaos'da yan karakter olarak tanıtılmıştı. Ancak oyunun devamı olan The Frozen'ın iki ana antagonistinden (Kil'jaeden ile birlikte) biri olarak çok daha önemli bir rol oynadı. Bu kadar güçlü karakter olması onu yeni HS kahramanı olarak da eklenmesinde büyük rol oynadı elbette. Ayrıca, Blizzard oyuna, Demon Hunter sınıfını dahil edebilmesi için en doğru karakter de Illidan Stromage idi.

Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi

Ama Demon Hunter'ı oynamak nasıl bir şey? Şu anda rakibinize kafadan girmek isterseniz, ideal bir kahraman. Hatta rahatsız edici bir sınıf da diyebiliriz. Illidan kontrolden yoksun, tek derdi rakibinin kafasına kafasına vurmak. Bu yüzden kartları da ona uygun. Ancak hayat çalma (life steal) yeteneği ile aldığı hasarları telafı edebiliyor. Desteye göre çok değişecek olsa da hayat çalma kartları olmadan bir deste kurmak bu kahraman için oldukça riskli olabilir. Yeteneklerinde yapılan ayarlamalar düşünüldüğünde, Demon Hunter, düşmana merhamet etmeden, ancak farklı bir oyun tarzına sahip olmaktan hoşlananlar için eğlenceli bir sınıf.

Demon Hunter ayrıca elinizdeki kartların bir ucundan (en sağ ya da en sol) oynandığında kartın etkisini artıran Outcast isimli yeni bir özelliğe sahip. Örneğin Spectral Sight kartı, iki mana kristali karşılığında bir kart almanızı sağlar. Ancak elinizdeki kartların en sağındaki ya da en solundaki kartlardan biri oynandıysa, bir kart yerine iki kart çekersiniz. Bu konu hakkında söyleyeceğim son şey, Demon Hunter'ın tüm oyuncular için ücretsiz olduğudur, ancak sınıfın ve bazı kartlarının kilidini açmak için bir dizi PvE görevinden (bu da ücretsiz) geçmeniz gerekecektir.

Ashes of Outland genişleme paketi ile eklenen 150 kart bulunuyor. Oyuna tüm sınıflar için iki yeni mekanik daha getiriyor: Primes (Asallar) and Imprisoned Demons(Hapsedilmiş Şeytanlar). Asal efsanevi kölelerdir ve her sınıfta bir tane vardır. Orijinal versiyon çok güçlü değil ve düşük bir mana maliyeti var, ancak öldüklerinde destenize oldukça güçlü bir kart koyarlar. Kargath Bladefist, dört manaya oynayabileceğiniz 4/4 özelliğinde ve rush'lı bir kart. Öldüğünde destenize sekiz manalık gelişmiş Kargath Bladefist'i destenize atıyor. Warrior'lar için olan bu kart, sekiz manaya 10/10'luk minyonu destenize atıyor. Ama şöyle böyle bir kart değil. Hem Rush'a sahip hem de başka bir minyonu öldürürse, kahramanınıza saldırı gücüne eşdeğer bir zırh veriyor. Kart 10/10 olduğu için 10 zırh verecektir. Ancak bunu korur ve güçlendirebilirseniz çok daha yüksek bir zırha sahip olabilirsiniz.

Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi

Imprisoned Demons'a gelince, bunlar oyuna girmek için attıktan sonra iki tur bekliyorlar. Ancak uyanırken güçlü etkileri de ortaya çıkartırlar. Demon Hunter'ın Antaen kartı altı manaya oynanıyor. İlk iki tur için uykuya giren 10/6'lık minyon, uyandığında tüm düşmanlara dağıtılmış olaran 10 hasar veriyor. Imprisoned Demons, uyurken her türlü dış etkiye karşı dokunulmazdır. Ne saldırıya uğrayabilir, ne de diğer büyüler onları etkilemez.

Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi

Genişleme ile doğrudan ilişkili olmasa da, Blizzard 17.0 güncellemesiyle bir dizi yeni özellik de uygulamaya koydu. Bazı kartlar ana oyundan kaldırıldı, diğerleri değiştirildi ve bazıları eklendi. Benim en çok oynamayı sevdiğim şekil olan Battlegrounds'da da değişiklikler oldu. En büyük değişiklik ise sıralama sistemi ile ilgili. Oyuncular temel bir sıralamaya tabii olmak yerine birkaç kategoriye ayrıldılar: Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas ve Efsane. Efsane kategorisi hariç, diğerlerinde ilerlemek için aşmanız gereken on seviye bulunuyor.

Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi

Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi üzerinde çalışırken daha çok oyuna kattığı yenilikler üzerinde odaklandık. Genel olarak Ashes of Outland eğlenceli bir sınıfı getirse de çok ciddi bir yenilik getiren bir genişleme değil. Daha çok Hearthstone'da düzenlemeler yapılmak için tasarlanmış gibi görünüyor. Ancak stratejileri etkileyecek, metayı ciddi anlamda değiştirecek türden kartlar ya da mekanikler bulunmuyor. Genişleme geldiğinden beri ben daha çok, daha eğlenceli olan, Battlegrounds oynamayı tercih ettim.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2024 23:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2020 12:09
Güzel yazı da milyon tane yazım yanlışı var, gözüm kanadı okurken
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone: Ashes of Outland incelemesi
İlginizi Çekebilir