Google Stadia mağdurlarına ESO'dan destek ekibi!

Murathan Özlü 9.10.2022 - 18:32
Stadia'nın resmen kapanacağını duyurmasıyla resmen platformun içinde ""kapana kısılan" Google Stadia mağdurlarına Bethesda ve Zenimax'tan yardım eli uzandı.

Google Stadia mağdurlarına oyun dünyasından destek yağıyor. Google Stadia'nın resmen kapanacağını açıklamasının ardından oyuncular, Stadia üzerinde oynadıkları oyunlarda kaydettikleri bütün başarım ve ilerlemeleri kaybetme riskiyle karşılaştılar. Google'dan bu konuya dair bir açıklama gelmeyince Bungie, IO Interactive gibi firmalar kendi çaplarında "kurtarma operasyonlarına" giriştiler. Bethesda ve Zenimax'da Stadia'da tabiri caizse "kapalı kalan" oyuncularını kurtarmak için çalışmalara başlamış.

Google Stadia mağdurlarına Elder Scrolls Online'dan kurtarma ekibi

Elder Scrolls Online Twitter hesabından yayınlanan açıklama şöyle:
" Elder Scrolls Online'ı Stadia'da oynayan oyuncularımızın, hesaplarını, oyundaki ilerlemelerinin tamamı, karakterleri, eşyaları, başarımları dahil olmak üzere aktarabileceklerini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Stadia oyuncuları bizim PC sunucularımıza dahil oldukları için, aktarım süreci tamamlandığında tüm arkadaşları ve loncaları onları bekliyor olacaklar."

Google Stadia mağdurlarına
Bu haber, oyuna saatlerini ayırarak büyük emek harcayan ESO Stadia oyuncularını rahatlatmış olmalı. Ancak sosyal medyada, oyunu artık bir PC'ye ihtiyaç duymadan oynama şanslarını kaybettikleri için üzülen oyuncular da mevcut. Geforce NOW, Stadia gibi bulut sistemlerinin en büyük avantajlarının, sistem gereksinimlerini ortadan kaldırmak olduğu bir gerçek. Ancak Google'ın Stadia rezaleti sonrası, oyuncuların resmen platformda "kapana kısılmaları" da tarihe not düşülür.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 15:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2022 13:51
PC master race anlayın artık itaat edeceksiniz bir gün herkes pc önünde diz çökecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2022 10:34
Bunu can sungur'a sorun, adam hayatımda görmediğim yıkama yağlamayı yapmıştı stadia'ya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2022 11:45
Google, böyle eline yüzüne bulaştırıp rezil olduğu bir sürü projesi ile meşhur bir firma. Stadia bunun en tepe noktası oldu. Bu firmaya güvenip yola çıkılmaz!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google Stadia mağdurlarına ESO'dan destek ekibi!
İlginizi Çekebilir