Stellar Blade'i Sansürsüz Diye Yutturmuşlar

Tunay Şahin 27.04.2024 - 22:18
PS5'te özel olarak yayınlanan Stellar Blade oyununun, sansürsüz olarak lanse edilmesine rağmen, aslında bazı sansürlemeler içerdiği iddia ediliyor.

PlayStation 5'te özel olarak çıkan Stellar Blade oyunu ile ilgili bir tartışma başladı. Tüm pazarlarda sansürsüz olarak sunulduğu bildirilen oyunun, aslında bazı sansürlemelere uğradığını öne sürülüyor. Eve karakterinin kıyafetlerinin önceki versiyonlarına kıyasla daha kapalı hale getirildiği belirtiliyor, bazı unsurların karakteri biraz daha örtmesi için eklendiği iddia ediliyor.

Sansürsüz Stellar Blade Tartışma Yarattı

Reddit'te bir kullanıcının yaptığı iki görüntü karşılaştırmasında, Stellar Blade'deki belirli bir kıyafetin "daha az açık" hale getirildiği görülüyor. ShiftUp'ın kıyafete bir kat daha eklediği ve bu eklemenin, Eve karakterinin kalçalarını ve göğüslerini biraz daha fazla kapattığı belirtiliyor. Ele alınan parça bir tür tek parça mayo gibi görünüyor ve ShiftUp tarafından yapılan değişiklikler sayesinde, bu mayo altına bir kat daha eklenmiş.

Oyunun çıkışı öncesindeki en büyük tartışma konularından biri, ana karakter Eve'in 'nesnelleştirilmesi' etrafında döndü. ShiftUp'ın karakteri olabildiğince çekici ve dikkat çekici bir şekilde tasarladığı bir sır değil, ancak bu durum pek çok kişi için rahatsız edici bir nokta oldu ve karakterin bu şekilde görünme zorunluluğu hakkında canlı bir tartışma başlattı.

Bu tartışma nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Stellar Blade'in çıkışından önce bu kadar çok ilgi çekmesinin nedenlerinden biri de bu tartışmalar olabilir.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 21:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 15:14
Yani normal bir macera karakterinin aşırı açık yapılmasının anlamı ne onu anlamadım ben. Şey oyunu mu bu ki oynarken orasına burasına bakalım. Şu anki hali bile fazla dikkat çekici bence. İnsanlarıoynanıştan alıp karakterin vücuduna mı bakmalarını istiyorlar enteresan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 00:51
Arkadaş bu oyunu alanlara ağır sapık muamelesi neden yapılıyor? Yoksa öyleler mi gerçekten?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 09:52
Kore dizisi gibi oyun. Kore dizilerini severim :). Full bakımlı karakterlerin oyuna uyumu çok güzel. Nier Automata oyununa şu grafikler çok güzel giderdi :). Androidlerin aşkını küçümsemeyelim :).
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:14
Bi oyun mekaniksel ve hikaye olarak iyiyse ve içinde seksi kadın yada erkek barındırıyor sa sıkıntı yok. Ama sırf satmak için kadın erkek seksiliği kullanıyorsa birilerinin bı tepki vermesi gerek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 23:26
Eve zaten obje, gerçek bir insan değil bu yüzden objeleştirilemez. Hiç var olmadı, bir sprite, oyundaki bir masadan, ağaç kütüğünden farksız, sadece oyuncunun hareket ettirilebildiği bir obje. Kontrolü bırak, olduğu yerde kalır. Modlanabilen her oyunda karakterin görünüşünü değiştirebilirsiniz.
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:46
14:11 Motion capture aktörünü mü? Onu oyundaki gibi görünmeye zorladılarsa evet bir insanı objeleştirmiş olurlar. Ama ekip bu aktöre profesyonel gözle bakıyorsa, sadece animasyonları hazırlamaya odaklanır.

17:23 Eve bir kadınsa şu an elimde tuttuğum çay bardağı da bir kadın çünkü o da ince belli.
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 17:23
Eve kadın mı kadın. O halde kadının objeleştirildiği rahatlıkla anlayabiliriz bence
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 14:11
Gerçek bir insanı objeleştirmişler işte oyunda. İnsanı obje olarak kullanmak tam olarak bu işte :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stellar Blade'i Sansürsüz Diye Yutturmuşlar
İlginizi Çekebilir