Cambridge Analytica skandalının ardından, geçtiğimiz hafta Amerikan senatosunda ifade veren Mark Zuckerberg, tepetaklak düşen Facebook hisselerini yeniden ayağa kaldırmışa benziyor. İfadesi sırasında kendinden emin, güçlü bir görüntü çizen Zuckerberg'in Amerikan milletvekilleri üzerinde de kötü bir izlenim bırakmadığı belirtiliyor. Yatırımcılara da yansıyan bu olumlu hava sonucunda, 10 günde yaklaşık 75 milyar dolar değer kaybı yaşayan Facebook'un hisseleri yeniden yükselişe geçerek, yaşanan kaybın bir kısmı telafi edildi.
Facebook'un üzerindeki kara bulutlar bir süre dağılmış gibi gözükse de, Amerikan kulislerinde dolaşan söylentilere göre, hedefte bu sefer Google ve Twitter var. Kullanıcı verilerini, başka (bkz: Cambridge Analytica) firmalarla paylaştığı ortaya çıkan Facebooktan sonra, Twitter ve Google da olağan şüpheli durumuna düştü. Amerikan Senatörü Mark Warner Geçtiğimiz aylarda ifadeye çağrılan Mark Zuckerberg gibi aynı şekilde, Twitter ve Google'ın da bilgi paylaşımı için kongreye çağrıldığını aktardı. Twitter kurucusu Jack Dorsey ve Google'ın kurucusu Sergey Brin'i kongreyle işbirliğine davet eden Senatro Warner, bunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti.
Twitter'ın, özellikle Google'ın hakkımızda Facebook'tan çok daha fazla şey bildiği su götürmez bir bir gerçek. Adreslerimiz, gittiğimiz mekanlar, anlık konumumuz hatta sevdiğimiz, sevmediğimiz şeyler kayıt altına alınıyor. Google ve Twitter Amerikan kongresiyle işbirliği yapmayı kabul eder ve davet edilen isimler ifade vermeye giderse, önümüzdeki günlerin oldukça hareketli geçeceğini söyleyebiliriz.