Electronic Arts, tarihinin en büyük projesi üzerinde çalışıyor

Taylan Bal 4.08.2023 - 11:50
Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson, şirketin tarihinin en büyük video oyunları, canlı hizmetleri ve içerik hattı üzerinde çalıştığını doğruluyor.

EA'nın son çeyrek finansal raporu, şirketin gelecek planlarına daha fazla ışık tuttu. COVID-19 döneminde dijital oyunlara olan talebin artmasıyla birlikte EA, milyarlarca dolarlık mikro işlemlerin yapıldığı çevrimiçi deneyimlere daha fazla odaklandı. Şirket şimdi, EA'nın en büyük markalarını belirli bir başlık etrafında birden fazla iş modeli ile bir platform olarak ele almayı hedefliyor.

EA, Çoklu iş modeline dayalı yeni oyunlarla büyümeyi hedefliyor

Bu fikir, EA'nın en büyük markalarını ürünler, hizmetler ve deneyimlerin bir ekosistemi olarak ele almasını sağlamak. EA hala güçlü hikayesi olan yalnızca tek oyunculu oyunlar yayınlama planlarını sürdürüyor.

EA, bu planı uygulamak için Apex ve FIFA gibi canlı hizmetler, The Sims ve Skate gibi topluluk destekli yaratıcılık ve Dragon Age gibi hikaye odaklı oyunlar dahil olmak üzere dev bir oyun listesi üzerinde çalışıyor.

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson açıklamalarda bulundu

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson, EA Q1 FY24 kazanç çağrısında açıklama yaptı. Andrew Wilson, "Ekibimiz, insanlarımız, oyuncularımız ve topluluklarımız için daha olağanüstü şeyler yapmak için tarihin en güçlü oyun hattını inşa ediyor. Gelecek birkaç yıl içinde efsanevi IP'lerimizin hayran kitlesini büyüten ve derinleştiren birçok deneyim sunacağız” dedi.

Wilson ayrıca The Sims 5 ve Battlefield'ın yeniden hayal edilmesinden kısaca bahsetti. Bu muhtemelen aynı anda konsollar, PC ve mobil platformlarda yayınlanan yeni bir oyun modu anlamına geliyor. Ayrıca Respawn tarafından geliştirilen Apex Legends mobil versiyonu ve muhtemelen diğer bir başlık üzerinde de çalışılıyor.

Wilson ek olarak, "The Sims için yaratıcılığı dönüştürecek yeni bir deneyim üzerinde çalışıyoruz, yayılabileceğiniz devasa bir evrende geçen aksiyon-macera tarzı Iron Man oyunu, Battlefield'ın gerçekten bağlantılı bir ekosistem olarak yeniden hayal edilmesi ve Apex Legends evreninin platformlar, coğrafyalar ve oyun modları açısından genişlemesi de hedefimiz. Son duyurduğumuz Black Panther projesi, devasa bir keşfedilebilir evrende geçecek” dedi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2023 14:41
Büyük projesi varmış, EA daha TFF 2. ligini ekleyemedi. Oyuncuların bırak benzerliğini, resmi bile yok. Almanya 3. ligi, İngiltere 4. ligi var, 100 yılı aşkındır birlikte oynuyoruz ama bizim 2. ligimiz yok. Futboldan anlamayan amerikalı oyun yaparsa işte sonuç bu olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2023 20:22
Simverse olacak muhtemelen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2023 13:23
Pandemi döneminde oyunlara talep arttı ama aynı dönemde satın alınan kartlar için hala oyun çıkmadı. Henüz o kartları eskitemedik. Herkes kripto kazmak için satın almadı, böyle düşünüyor olabilirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts, tarihinin en büyük projesi üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir