1/2

E3 2015'te Mad Max oynadık!

Çağlar Avcıl 26.06.2015 - 11:27
Çıldırmış dünyada bizim gibi çılgınların da yapacakları vardı.
Film oyunlarından bir dönem o kadar bıktık ki bu tür yapımların sadece satış odaklı olduğu konusunda ön yargı oluşturup anında uzak durmakla yetiniyorduk. Bu konuda Spiderman ve Transformers gibi yapımların da az payı yok. Nitekim Warner Bros geçtiğimiz sene Middle Earth: Shadow of Mordor’u yüzümüze çarparak bize bu konuda ne kadar yanılabileceğimizi gösterdi. Batman serisinden de iyi bir referansı olan Warner Bros Mad Max’in oyununu duyurduğunda nefesimizi kesip beklemeye başladık. Yıllar sonra tekrardan büyük bir sükse yapan filminin ardından acaba oyun dünyasındaki bu yeni IP'de kendini kanıtlayabilecek miydi?

Warner Bros’un standına gittiğimde aklımda ilk önce Batman: Arkham Knight’ı denemek vardı. Daha sonra oyunun zaten 5 gün sonra çıkacağını hatırlayıp doğrudan aslında hakkında neredeyse pek bir fikrim olmayan Mad Max salonuna doğru yöneldim. Yapımcı ekipten biri beni oldukça sevecen bir biçimde karşılayıp doğrudan oyunun bulunduğu masaya yönlendirdi.

Oyundaki ilk görevim kendime araba parçaları toplayarak bir araba üretmekti. Gerekli gövde parçasını bulduktan sonra oyunun menüsünden arabayı oluşturdum ve araçtaki değişimi aktif olarak görebildim. Daha sonra da paslı arabama atlayıp görev yerine doğru yola çıktım. Gideceğim görev alanın uzak olması oyunun yapısını da merak etmeme neden oldu. “Bir dakika” dedim yanımdaki görevliye, “Bu bir açık dünya oyunu mu?” “Evet”, dedi. “Mad Max devasa bir açık dünya oyunu” diyerek beni menüden harita seçeneğine götürdü. Evet, gerçekten de oyunun haritası oldukça geniş ve sınırsız görünüyordu. Oyunları tanıtırken sanki çığır açmışçasına oyun dünyalarının büyüklüğünden bahsedip duran yapımcıların yanı sıra Mad Max oldukça alçak gönüllü duruyordu.

Haritada görevimi belirledikten sonra işaret noktasına doğru yönelmeye başladım. Bu arada görev noktam da sürekli yer değiştiriyordu. O zaman anladım ki belirli bir noktaya varmayı değil bir aracı yakalamaya çalışıyorum. Görevde işaretlenen konvoya yaklaştığımda oyunu tanıtan görevli bana araçtayken kullanabileceğim çeşitli silah seçeneklerini nasıl kullanacağımı anlattı. D-Pad ile sağ sol yaparak aktif silahınız seçiyorsunuz. Sol üst tetiğe bastığınızda ise zaman yavaşlıyor ve araçların zayıf noktaları belirginleşiyor. Bu sırada o bölgelere nişan alıp (Xbox One’da) B tuşuna basarak aracınızdaki silahı ateşleyebiliyorsunuz.