Dune filminin yönetmeni bazı açıklamalarda bulundu

Özgür Deveci 4.08.2020 - 16:54
Frank Herbert'in orijinal Dune romanından uyarlanan filmin yönetmeni Denis Villeneuve, pandemi koşullarında film çekmenin zorluklarından bahsetti.

Pandemi koşullarında film çekmenin zorluklarından ve kurgu aşamasında yaşanan sıkıntılardan bahseden Denis Villeneuve, bu sürecin vizyon tarihini olumsuz etkilediğini belirtti. Şangay Uluslararası Film Festivali kapsamında yapılan röportajda Villeneuve “Daha sonra geri dönüp filmin bazı sahnelerini çekmeyi planlıyordum. Çünkü filmi yeniden düzenlemek istedim. Zamana ihtiyacım vardı. O zaman bir salgın olacağını bilmiyordum. Bu sahneleri çekmek için geri dönmek üzereydik. Salgın çekim takvimimizi olumsuz etkiledi. Filmi zamanında bitirebilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü birkaç hafta içinde bu sahneleri ve geri dönüp önceden çekmemiz gereken bazı sahneleri çekmemize izin verildi. Bu aynı zamanda ben Montreal’de ve ekibim Los Angeles’tayken VFX ve kurgu gibi filmin bazı öğelerini bitirmek zorunda olduğum anlamına geliyor.” ifadelerinde bulundu.

Sicario, Arrival ve Blade Runner 2049 filmlerinde birlikte çalıştığı Joe Walker yeniden bir araya gelen Villeneuve “Kurgu benim için film yapım sürecinin çok önemli bir parçası, belki de en önemlisi. OCD, panik ataklarım ve korkularımla ilgilenen ve sevincimi paylaştığım tek kişi o. Gelecekte böyle bir şey tekrar olursa, kesinlikle kurgucumun bana yakın olduğundan emin olacağım.” dedi.

Dune filminin yönetmeni bazı açıklamalarda bulundu

Dune filminin yönetmeni bazı açıklamalarda bulundu

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. Baharat adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

18 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanan ve Denis Villeneuve’ın yönettiği filmin başrollerini ise, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem paylaşıyor. Son olarak siz bu film hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler bu filmi merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 03:21
Dünya'nın en iyi filmi, bence, Blade Runner 2049'tur. Dünya'nın en iyi ikinci filmi ise, bence, Dunkirk filmidir.
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 21:52
Bu bence realci abiyle aynı kişi ikiside ayrı olamazlar aynı tip
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 11:26
Bu filmlerin kötü olduğunu düşünmüyorum ama bu iki filmi dünyanın en iyileri ilan ediyorsan film kültürünü git bir gözden geçir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune filminin yönetmeni bazı açıklamalarda bulundu
İlginizi Çekebilir