Disney Infinity iptal edildi, yapımcı firma kapatıldı!

Ersin Kılıç 11.05.2016 - 10:09
Disney oyun işinden elini ayağını çekiyor!
Bugün oyun sektörü için oldukça ilginç bir haberle karşılaştık. Bu ilginçliğin nedeni ise olayın birden bire patlak vermesinden kaynaklanıyor. Tabi firma içerisinde uzun bir süredir konuşulduğu aşikar ama basına yansımadan bu raddeye gelinmesi en büyük şaşkınlık kaynağımız.

Evet, konumuz Disney ve firmanın oyun sektörü ile almış olduğu yeni kararlar var. Disney tarafına baktığımızda firmanın özellikle Disney Infinity ile oldukça başarılı bir dönem geçirdiğini görüyoruz. Oyunun sahip olduğu ve oyun içerisinde kullandığımız figürler ülkemizde dahil olmak üzere oldukça yüksek satış rakamlarına sahip. Bu duruma rağmen Disney bugün yaptığı açıklama ile Disney Infinity projesinin Temmuz ayı itibari ile güncelleme almayacağını duyurdu. Bunun yanı sıra oyunun yapım ekibi olan Avalanche Software'in da kapatılacağı açıklandı.

Disney Infinity iptal edildi, yapımcı firma kapatıldı!
Avalanche Software'in kapatılması ile birlikte firma bünyesinde çalışan yaklaşık 300 kişini işine son verilecek. Oyunun iptali ile ilgili çok fazla detay verilmezken, "Disney Infinity'nin kalitesini ya da oyunun fanlarını hafife almıyoruz ama bu oldukça zor bir karardı. Disney Infinity ile Disney hikayelerini dünyanın heryerine ulaştırmayı hedefledik ve sizin de destekleriniz ile bunda başarılı olduk" açıklamasına yer verilmiş.

Disney Infinity'nin faliyetlerinin durdurulmasından önce daha önce planlanan Alice Through the Looking Glass ve Finding Dory güncellemelerini ve tabi ki figür çıkışını gerçekleştireceği belirtildi. Bu iki içerik Mayıs ve haziran aylarında çıkış yapacak.

Oyun dağıtımı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Disney yetkilileri artık kendi video oyunlarını yapmayacaklarını ama lisans problemlerinden dolayı hali hazırda anlaşılmış olan projelerin devam edeceğini de belirtti. Konu ile ilgili son sözleri söyleyen isim ise firma patronu Bob Iger olmuş. Oyun tarafının firma için oldukça riskli olduğunu belirten Iger, satışlarda yaşanan düşüler sonrasında oyun tarafındaki bu işleyişin firmanın diğer taraflarına yansıdığını dile getirdi.

Disney Infinity iptal edildi, yapımcı firma kapatıldı!
Açıkçası başta da söylediğim gibi bizim için oldukça şaşırtıcı bir haber oldu. Elinde bulunan Star Wars, Marvel gibi markaları bir kenara bırakın firmanın kendi çatısı altında bulunan kahramanları bile oyun sektörü için oldukça önemli ve kar getirebilecek yapıdalar. Firmanın mali durumu ve işleyişini tabi ki bilemeyiz ama Disney'in böyle bir karar almasına şahsen üzüldüğümü dile getirmek istiyorum. Bunun yanı sıra tüm bu kararlar firma elinde bulunan markaları görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Yani farklı firmalardan (Kingdom Hearts 3 gibi) yine Disney'in imtiyaz sahibi olduğu dünya ve karakterler ile ilgili tonla oyun gelecektir. Burada sadece Disney oyun yapım ve dağıtım işlerinden çekiliyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2016 04:43
Keşke Warner Bros da vazgeçse ve elindeki markaları daha iyi iş çıkaracak birilerine verse.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Infinity iptal edildi, yapımcı firma kapatıldı!
İlginizi Çekebilir