Crytek mevcut AMD kartlarda Ray Tracing teknolojisini çalıştırdı

Ersin Kılıç 19.03.2019 - 10:35
Crytek'ten önemli bir çalışma geldi

Crytek firması geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video ile Ray Tracing teknolojisini AMD kartlarda da çalıştırmayı başardı. Firma yayınladığı bir video ile hem ışın izleme hem de yansıma konusunda bu kartlarla da ne kadar iyi bir başarı yakalanabileceğini göstermiş oldu.

Crytek, AMD kartlarda Ray Tracing teknolojisini çalıştırdı

Bu videonun bir sonraki nesil konsollar için de önemi oldukça büyük. AMD GPU'su kullanacak olan konsollarda da bu teknolojiyi görme ihtimalimiz oldukça yükseliyor. Bu da Ray Tracing teknolojisinin çıkacak birçok oyunda kullanılacağı anlamına gelebilir. Bu videonun AMD Vega 56 ile hazırlandığı da belirtilmiş. Firmanın yapmış olduğu açıklamaya ve bu teknik demoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Neon Noir, gerçek zamanlı ışın izleme yansımalarının ve kırılmalarının, oyunlara nasıl gerçekçi bir şekilde uygulanabileceğini gösteriyor. Neon Noir’ın demosu, CRYENGINE’in gerçek zamanlı ışın izlemesini sunan Total Illumination’ın yeni gelişmiş versiyonu ile oluşturuldu. Bu özellik CRYENGINE’e 2019’da eklenecek, dünya çapındaki geliştiricilerin özelliğin üretime hazır versiyonu ile daha kolay bir şekilde, daha kapsamlı görüntüler oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Neon Noir hikayesi, bir polis dronunun suç mahalini incelemesi ile başlıyor. Drone, neon ışıklarla aydınlanan fütürist şehrin sokaklarına doğru inmeye başladıkça, yansımalarının yanından geçtiği pencerelerde ve CRYENGINE’in gelişmiş Total Illumination özelliği ile oluşturulan farklı yüzeylerdeki kırmızı ve mavi ışığı emip, kırık ayna parçalarına yayılarak, uyumlu bir şekilde görüntülendiğini görüyoruz. Video ilerledikçe, neon ışıklarının yoldaki su birikintilerinde yansıması, sokak ışıklarının ıslak yüzeylerde titreşmesi ve pencerelerin, sahnenin tam tersi olacak şekilde, düzgün bir biçimde yansıma göstermesi ile, ışın izlemenin nasıl gerçek hayata benzer bir ortam oluşturabildiğini gösteriyor. 

Crytek mevcut AMD kartlarda Ray Tracing teknolojisini çalıştırdı

Neon Noir, CRYENGINE 5.5’in sipariş versiyonu ile geliştirildi ve demoyu oluşturmak için kullanılan CRYENGINE’in Total Illumination özelliğini temel alan, API ve donanım bağımsız deneysel ışın izleme özelliği, ışın izlemeyi çoğu yaygın, modern AMD ile NVIDIA grafik kartlarında mümkün kıldı. Ancak bu yeni CRYENGINE teknolojisinin gelecekteki entegrasyonu, son jenerasyon grafik kartlarıyla gelen performans geliştirmeleri ve Vulkan ile DX12 gibi API’lerin faydalarından yararlanacak şekilde optimize edilecektir.

Işın izleme, karmaşık ışıklandırma davranışlarının simülasyonunu oluşturan bir tekniktir. Gerçekçiliğe, enerji kırılmaları ve yüzeylerdeki yansımaların yayılmasının, uygun bir biçimde simülasyonunun yapılması ile ulaşılmaktadır. Bilgisayar oyunları gibi gerçek zamanlı uygulamalarda, modern grafik kartları ile ışın izleme, uygulanabilir olduğu yerde kullanılan küp haritalama gibi, geleneksel olarak daha az yüklenme boyutu isteyen teknik kombinasyonlar ile birlikte daha geniş çapta kullanılmaya başlanmıştır.

Deneysel ışın izleme özelliği, yükleme ve içerik oluşturma sürecini, animasyonlu objelerin ve ışıktaki değişimlerin gerçek zamanlı olarak yüksek seviyede detaylı ve doğru yansıtıldığından emin bir şekilde basitleştirip otomatikleştirmedir. Önceden hazırlanmış küp haritalama ve ayna gibi pürüzsüz yüzeyleri oluştururken ortaya çıkan ekran alanı yansımalarının bilinen limitleri kaldırır ve geliştiricilere daha gerçekçi ve tutarlı görüntüler oluşturmalarına olanak sağlar. Gerçek zamanlı ışın izlemenin faydalarını sergileyebilmek adına, bu demoda ekran alanı yansımaları kullanılmamıştır.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2019 10:01
kısaca ekran kartı fiyatları dusermi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2019 13:22
Bravo. Gerçekten önemli bir çalışma tebrik ediyorum kendilerini.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2019 13:21
video izlemek için tıkladım 2 tane adam çıktı boş boş konuşuyolar. crytek video yok lnik yanlış vermişsiniz. 2 tane adam çıktı çok saçma bişey.....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek mevcut AMD kartlarda Ray Tracing teknolojisini çalıştırdı
İlginizi Çekebilir