"CRYTEK" Almanya'yı terketmeye hazır !

Emre Demiray 3.06.2010 - 12:31
"CRYTEK" Almanya'yı terketmeye hazır !
Amerika'da daha önce olan okul katliamlarının benzerlerinin Almanya'da Nisan ayında ve son olarak geçen hafta tekrar gerçekleşmesi basının ve bazı politikacıların şiddet içeren oyunların tamamen yasaklanmasını gündeme getirmesine yol açtı.

Böyle bir kararın alınabilecek olması yerel oyun yapımcılarını endişeye düşürdü. Bunların içinde en önemli örnek Crytek. Bir televizyon kanalında yapılan röportajda Crytek CEO'su Cevat Yerli shooter tarzı oyunların insanları suça yönelttiği iddiasını savunan "uzmanların" tamamen karşısında olduğunu ve eğer oyunlar yasaklanacak olursa şirketinin Almanya'yı terketmeye hazır olduğunu belirtti.

Röportajın ilk bölümünde Cevat Yerli insanların hayatlarında kararlarını kendilerinin verdiklerini, shooter oyunlarının insanları cinayete teşvik ettiği şeklindeki iddialara sahip "uzmanlara" hiç bir şekilde katılmadığını söyledi. "Eğer onların dedikleri gibi olsaydı bütün Crytek çalışanlarının birer katil olması gerekirdi çünkü onlarda hergün Crysis oynuyorlar." diye konuştu.

Röportajın son kısmında Alman hükümeti oyunlara yasak getirirse ne yapacakları sorulduğunda Cevat Yerli şirketinin Almanya'da kalmayacağını söyledi.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 23:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
İlginizi Çekebilir