1/2

CoD: Black Ops 2 multiplayer dinamikleri

Berkant Jeff Akarcan 29.08.2012 - 10:41
Treyarch bu sefer de deneysel çalışmış, nefis olmuş
Treyarch’ı kutlamak lazım, takdir etmek lazım. Artık otomatiğe bağlamış, Modern Warfare’den sonraki tüm oyunları bir öncekinin karbon kopyası olmaktan öteye gitmeyen bir seride, özellikle BLACK OPS serisi ile bir fark yaratmayı başarıyorlar. Yaptıkların oyunlar direkt olarak serinin devamı olarak başlamamış olsa da, ana serinin gölgesinden kurtulmayı başardı BLACK OPS 2.

Ama bunun için değil Treyarch’a olan takdirimiz; yaptıkları her COD’da, özellikle oyunun multiplayer kısmında yeni şeyler denemeleri, işin kolayına kaçıp “nasılsa satacak” deyip standart multiplayer kuramlarından dışarı çıkmaları. Black Ops 2’de de bu değişmemiş, aksine çok ilginç yenilikler getiriyorlar.

CoD: Black Ops 2 multiplayer dinamikleri
Bunların başında “pick-ten” adındaki yeni “loadout” sistemi yer alıyor. Artık alışılagelenin aksine bir adet birincil silah, belli sayıda perk’ler ve bunlara bağlı modifikasyonlarla sınırlı değiliz. 10 hücreden oluşan bir “grid” sisteminin içinde, dilediğimiz gibi karakterimizi özelleştirebiliyoruz. Yani tek bir birincil silah yerine, bir sürü birincil silah alınabiliyor demek bu. Bu 10 hücrelik sınırda tabi biraz esneklik sağlanıyor ama ondan önce yenilenen Perk ve Ek sistemine göz atalım.

Aslına bakarsanız çok fazla bir değişiklik yok ama öz bir değişiklik var. Perk’ler artık silahların tümünü belli özellikler konusunda değiştirmiyor, bunu yapanlar ekler. Ama perk’ler artık her silahı farklı etkiliyor. Yani bu demek oluyor ki, daha farklı oynanış tarzları görmemiz çok daha mümkün artık. Daha çok kombinasyon, özellikle “pick-ten” sistemiyle birleşince bir çok farklı sınıf bir çok farklı dinamiklere sahip olabiliyor.