Call of Duty: Modern Warfare'ın YPG ile alakası var mı?

Furkan Güler 28.10.2019 - 11:19
Merak edilen soru gün yüzüne çıktı.

2019 yılının ses getiren FPS oyunlarından bir tanesi olan Call of Duty: Modern Warfare, geçtiğimiz günlerde sevenleriyle buluştu. PC, PS4 ve Xbox One platformlarına çıkan oyunun hikayesi ise dikkat çekici ve çarpıcı sahnelere sahip. Oyunda karşılaştığımız karakterler ve yapımcıların oyun çıkmadan yaptığı açıklamalarsa, özellikle Türk oyuncuların ilgisini çekmişti. Oyun çıkmadan önce Suriye savaşından ve YPG gibi terörist gruplardan etkilendiklerini belirten geliştiriciler, Türk oyuncuların eleştirilerine maruz kalmıştı. Ancak oyunun hikayesinin tamamen kurgu olması ve günümüzde yaşanan savaşları taklit etmemesi, Türk oyuncular arasında gezinen söylentiyi boşa çıkarttı. Hikayenin, YPG ile herhangi bir alakasının olmadığı ortaya çıkarken, tahmin edildiği üzere oyunda Kürt kökenli bir karakterin de olmaması, geliştirici ekibe yapılan eleştirileri haksız kıldı.

Call of Duty: Modern Warfare'ın YPG ile alakası var mı?

Yine de oyunda saçma şekilde büyük bir Rus düşmanlığının olduğunu belirtelim. Rusları kızdıracak sahneler barındıran Call of Duty: Modern Warfare, bu sebepten ötürü yoğun bir olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu. Peki siz Call of Duty: Modern Warfare'ın hikaye anlatımını beğendiniz mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 46
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
zeknoss
zeknoss 31.10.2019 00:30
Battlefield 1'de Lawrence'ı Frodo, Osmanlı'yı sırtından bıçaklayan arapları da Star Wars'un Rebel'ları gibi göstermişlerdi. Ama benim vatandaşım gitti yine de o rezil oyuna parayı da yatırdı, oyunu da oynadı ve şakşakladı.
Omurgalı duruş, hakikatin peşinde bir tavır edinmeliyiz kendimize. Bu da bu gibi zibidilerden paramızı esirgeyerek başlayabileceğimiz bir hedeftir.
zeknoss
zeknoss 9.11.2019 15:23
@08:43 Osmanlı'nın o bölgeyi işgal etmiş olmasını salt olarak doğru bulmamakla beraber Suudiler'in Müslüman olmadığı, İngilizler'le bu kadar kanka olmuş olmaları, tarih boyunca da böyle olmaları dolayısıyla islami açıdan haklı buluyorum.
Netekim bugün Suudi'lerin Kabe etrafında diktirdikleri küfür tapınakları ve polislerine giydirdikleri Sauron'un gözü timsali armalarını görünce aslında kimin neye hizmet ettiğini anlıyorum.
Eğer Arap isyancılar Osmanlı'ya karşı Allah rızası için karşı durmuş olsalardı kahraman görürdüm onları. Konu tamamen para ve güç olduğu için gözümde yaptıklarının alelade bir kurnazlık manevrası olduğu düşüncesindeyim.
Lakin sizin olayları ne kadar doğru bağlamlar içinde değerlendirdiğiniz konusunda şühpelerim var. Selamlar.
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2019 08:44
Osmanlı'ya isyan eden suudiler, körfez ülkeleri, ürdün falan paraya para demiyor. Sadık kalmayı seçmiş filistin, suriye, ırak, cezayir ve mısır'da kan gövdeyi götürüyor.
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2019 08:43
Arap isyancılar kahraman değil mi? Adamlar osmanlı'nın işgalini hiçbir zaman kabullenmediler buldukları her fırsatta isyan ettiler. Teknoloji ve sayı üstünlüğü olan osmanlı her defasında kafasını ezdi adamların.En sonunda ingiliz desteği ile başarılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2019 12:03
Oyun kötü zaten, yeni hiçbirşey yok, multisi sorunlu, single bölümlerin %90ı ortadoğunun sarı maplerinde geçiyor sıkıcı ve boğucu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alone_Boy_
Alone_Boy_ 28.10.2019 13:21
Adamlar oyun çıkmadan kendi ağzıyla söyledi ypg'den esinlendiklerini, onların savaşın geri planında kalan kahramanlar olduklarını. Oyunda kürt karakter yokmuş, falanmış bunlar hikaye. Bu oyun sapına kadar kara propaganda oyunudur ve korsan dahi oynasanız boykot edilmelidir.
yuhanita
yuhanita 3.11.2019 10:05
siz alsanız ne olacak la sizin piyasaya büyük bir etkiniz mi var?
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2019 17:25
korsan oynamak imkansız zaten online bağlantı olmadan oyun çalışmıyor
warehouseman
warehouseman 28.10.2019 13:42
Aynen katılıyorum,tepkiye karşı kıvırma politikaları bunlar.Ben ve çevremdeki arkadaşlarım bu oyunu almadık sırf bu terör propogandası yüzünden,gittik RDR2 siparişi verdik.Bu oyunu almayın,çevrenizede aldırmayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
B
B 30.10.2019 14:31
Call of Duty 'i severim, özellikle mp oynaması keyifliydi. İlginç bir şekilde çıkar çıkmaz alamadım (Malum PS4 - 496 TL diyor) neyse hardcopy alalım vs derken ilginç bir şekilde bu söylentiye rastladım (önce söylentidir ne alakası var terör örgütünün bağlantısı ile dedim) Fakat sonrasında Taylor Kurosaki 'nin yaptığı açıklamaları (https://www.usatoday.com/story/tech/gaming/2019/10/24/call-duty-modern-warfare-video-game-takes-realism-next-level/4021879002/ buyur buda usa today 'da yaptığı açıklamalar ile ilgili haber) beni dehşete düşürdü. Dünyanın en iyi oyunu da olsa, son oynamayan ben de olsam ne alacağım ne de oynayacağım. Adam açık açık teröristlerden ilham aldık demiş ötesi var mı ?
Şimdi oynamaman ile değişecek mi diyenleri duyar gibiyim, zaten sizin gibi ataletliler yüzünden adım atamıyoruz. Zikriniz yok ama fikir maşallahh dolu.
B
B 31.10.2019 20:40
@17:28
Oynamamak dünyanın benim etrafımda döndüğünü düşünmemden dolayı değil, insanların yanıltılmasından dolayı rahatsızlığım ve buna destek olmak istememem. Umarım bir gün senin de düşüncelerin olabilir zira hayat kısa evlat.
zeknoss
zeknoss 31.10.2019 00:28
Güzel konuştun kardeşim. İşin gerçeği ben prensip gereği Activision'ın çatısı altından çıkan hiç bir yapıta para harcamamayı kendime şiar edindim.
Satın aldığı tüm oyun geliştiricilerini (Blizzard dahil) yozlaştıran, her şeyi sağılacak bir inek gibi gören bir firma özünde.
Bu tarz bir firmanın da haberde paylaştığın gibi bir politik eğilim sahibi olması kadar doğal bir şey yok. Zira iş ahlakı eğri olanın dünya görüşü ne kadar doğru olabilir?
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2019 17:28
Sen oynamadın ama adamlar satışlarda liste birincisi oldu demekki neymiş dünyayı kendi eksenin etrafında döndüğünü düşünmemen gerek önemli değilsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2019 13:00
Ruslar'a ana bacı küfür eder gibi yerden yere vuruyorlar ama Amerikan askerleri her zaman iyi, kime yardım ediyorsa "terörist" bile olsa kesinlikle doğrudur fikri, Amerikan askerinin teröriste duyduğu sevgi, Amerika varsa doğrudur, ne yapıyorsa doğrudur fikir empozesi bir oyun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Modern Warfare'ın YPG ile alakası var mı?
İlginizi Çekebilir