Çalınan Yahoo hesaplarının sayısı 3 milyar oldu

Furkan Güler 4.10.2017 - 14:38
Yeni rakamlar korkutucu boyuta ulaştı.

ABD menşeili telekomünikasyon şirketi olan Verizon'un alt şirketi olan Oath'a ait Yahoo hakkında çarpıcı bilgiler geldi. 2013 yılında yaşadığı siber saldırı yüzünden kötü günler geçiren Yahoo, ilk olarak saldırıdan 1 milyar hesabın etkilendiğini açıklamıştı. Ancak şimdi Oath'ın açıkladığı bilgiye göre etkilenen hesap sayısı 3 milyara yükselmiş. Görünüşe göre Yahoo'ya üye olan tüm kullanıcıların şifreleri, internet korsanların elinde bulunuyor. Birden üç katına yükselen bu zararın telafisi halen yapılmış değil. Bir zamanlar Google ile yarışan Yahoo'nun böylesine kötü hallere düşmesi şahsen beni üzüyor.

Yahoo'nun zararı gittikçe büyümeye devam ediyor

Yahoo ise ele geçirilen hesaplardan, kredi kartları ve banka hesap bilgilerine ulaşılamadığını belirtti. Yani kullanıcıları maddi zarara sokacak herhangi bir durum oluşmamış. 4.48 milyar dolar ile Verizon'un satın aldığı Yahoo, elinde kalan diğer varlıkları Çinli e - ticaret firması Alibaba Group'a ve Japon şirketlere satmıştı.

Umarız ilerleyen dönemlerde ortaya çıkan hasar, daha fazla büyütülmeden kapatılarak giderilir. Muhtemelen Verizon, ilerleyen dönemlerde Yahoo ile ilgili radikal kararlar verecektir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 08:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2017 18:31
Dandik bi yan hesap steam ve birkaç hebele hübele site için kullandığım mail vardı yahoo da.. Kapatayım en iyisi :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çalınan Yahoo hesaplarının sayısı 3 milyar oldu
İlginizi Çekebilir