Amnesia: Rebirth 5 ayda 100.000 kopya sattı

Alparslan Gürlek 17.03.2021 - 11:14
Amnesia: Rebirth, lansmanından beş ay sonra toplamda 100.000 kopya satmayı başardı. Tabi, çıkış tarihi biraz talihsiz olduğundan zorlandı.

Amnesia: Rebirth, talihsiz çıkış tarihine rağmen aslında satışlar konusunda oldukça iyi gidiyor. Geliştirici Frictional Games, yayınladığı bir blog gönderisinde hem oyunun satışlarından, hem de oyuncular arasındaki tartışmalardan bazılarına değiniyor. Çıktıktan 5 ay sonra 100.000 kopya satmayı başaran yapım, geliştiricinin daha önceki oyunu SOMA ile yarışmakta güçlük çekiyor.

Amnesia: Rebirth satışları ve tartışma konuları

Geliştirici blog gönderisinde, oyunun en çok sattığı gün olarak lansman tarihi olan 20 Ekim'i işaret ediyor. Bu sırada oyun Steam'in en çok satanlar listesinin başına geçmişti ve birkaç gün orada kalmayı başarmıştı. SOMA'ya satışlar anlamında yaklaşan oyun, talihsiz bir dönemde çıktığı için bu başarıyı çok sürdüremedi. Assassin's Creed Valhalla, Cyberpunk 2077 gibi oyunların piyasaya sürülmesiyle satışlar hayli düştü. Bu yılın başlarında satışların, SOMA'nın 2016'daki satışlarının da altında olduğunu belirten geliştirici, şimdi toparlandığını ve SOMA ile aynı yörüngeye girdiğini söyledi.

Amnesia: Rebirth 5 ayda 100.000 kopya sattı

Frictional Games oyunun satışlarıyla ve geleceğiyle ilgili iyimser olduğunu söylüyor. Aynı zamanda internette yer alan tartışmalara da bazı yanıtlar vermek istediğini belirtiyor. Alt paragrafta hikayeye yönelik bazı SPOILER içerikler bulunabilir. 

Görünen o ki oyuncuların bir kısmı, hamilelik gibi bir durumun oyunda olmasına pek sıcak yaklaşmıyor. Geliştirici de yaptığı açıklamada bu etkileşim için "oyuncunun, sonuna gelindiğinde doğmamış bebekleri ile güçlü bir bağ kurmasını" gerektirdiğini söylüyor. Oyunda "bebeğin bir yük değil, bir yardımcı gibi" hissettirmesini istemişler. Ana karakter Tasi'nin bebekle konuşması ve söylediği şeyler, oyunun neresinde olduğuna göre de sürekli değişiyordu. Amaçları ise oyunun son çeyreğinde, duygusal bir ortam yaratarak oyuncuyu yakalamakmış.

Kendileri de "Beklendiği gibi, hamile bir kadın olarak oynamak ve doğmamış bebeğinize bakmak herkeste yankı uyandırmadı. Bunun olacağını bilmemize rağmen, hamilelik yönünün bazı insanlar için oyunun geri kalanını tamamen gölgede bırakacak kadar büyük olacağını muhtemelen hafife aldık."

Biz de Anmesia: Rebirth incelememizde oyundan "Eğer korku oyunu arıyor ve ekrana bir şeyler fırlatmadan, "edebiyle delikanlı gibi beni korkutsun" diyorsanız sizin için bu oyunu gönül rahatlığıyla önerebilirim" diyerek bahsetmiştik. Eğer korku oyunlarıyla aranız iyiyse, hem incelememizi okuyup hem oyuna bir şans verebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 13:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amnesia: Rebirth 5 ayda 100.000 kopya sattı
İlginizi Çekebilir