Warioware: Get it Together inceleme

Samet Basri Taşlı 15.09.2021 - 18:28
WarioWare: Get It Together inceleme içeriğimizde mini oyunların eğlenceli dünyasına dalarak oyunun genel dinamiklerine değiniyoruz.
Platformlar Nintendo Switch
Warioware: Get it Together inceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Nintendo - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aile oyunu
Merlin Puanı 80
Artılar + Hikaye modu eğlenceli
+ Her karakterin farklı oynanışa sahip olması
+ Çabuk sıkmayan oynanış
+ Online dereceli mücadele modu
+ Kalabalık gruplar için ideal bir oyun
Eksiler - Hikaye modu kısa
- Bazı karakterler çok farklı değil
- Tek başınıza çok uzun süre götürmeyecektir
- Bazı sıkıcı mini oyunlar

WarioWare: Get It Together, Nintendo’nun Mario’ya alternatif olarak sunduğu maskot karakter Wario ve onun eğlenceli mini oyunlarını Nintendo Switch konsollarına getiriyor. Karaktere göre değişen yeni oynanış sistemi ve birbirinden absürt/eğlenceli mini oyunları ile WarioWare: Get It Together’ın ne kadar iyi bir iş çıkardığına birlikte bakalım.

Warioware: Get it Together inceleme

Warioware: Get it Together inceleme

Oyunda Bir Glitch Var Galiba

İlk gördüğünüz anda Wario’nun biraz şüpheli bir karakter olduğunu tahmin etmek zor değil. Onun “Kötü Mario” olduğu gibi bir izlenime kapılabilirsiniz ama bu da yanlış, yalnızca şüpheli işler peşinde koşan ilginç bir karakter diyebiliriz. Birbirinden farklı karakterlere sahip tipleri bir araya topladığı ekibi ile birlikte yeni video oyunlarının üzerinde çalışan ekip, satıştan elde edecekleri kazancın hayalini kurmakta. Ama her video oyununun kaçınılmaz problemli olan hatalar, Wario ekibinin kendi oyunlarının içine çekilmesine sebep oluyor. Glitch yüzünden bozulan oyunu temizleyip bu dünyadan kurtulmak ve oyunu satışa hazır hale getirmek için işe koyuluyoruz.

Her karakterin oyunda tasarladığı ayrı bir bölüm, her bölümün ise kendi hikayesi bulunuyor. Bir örnek vermek gerekirse, hayvanlar ile ilgili bir bölüm glitch tarafından ele geçirildiğinde, elimizdeki karakterleri kullanarak mini oyunları tamamlayıp hayvanların tekrar serbest kalmasını sağlıyoruz. Belirli sayıda mini oyun tamamlandığında bölümdeki hatayı buluyor ve düzeltiyoruz. 

Hikaye kısmı çok uzun değil ve yeni eklenen devam etme sistemi ile birkaç saat içinde bitirmek mümkün. İçinde yüzlerce mini oyun barındıran bir oyun için yeterli buldum.

Warioware: Get it Together inceleme

Birbirinden İlginç Mini Oyunlar

Warioware oyunları belli bir düzene bağlı kalmayan birbirinden ilginç mini oyunlardan oluşması ile bilinir. WarioWare: Get It Together bu geleneği devam ettiriyor. Bir oyunda kayıp yavruyu annesine ulaştırırken diğer bölümde kedinin patisini sıkıştığı yerden kurtarıyor ya da dikkatimizi test eden seçimler yapıyoruz. Tabi bu mini oyunların ortalama 7 saniyelik bir süre içerisinde, sadece tek kelime ile ne yapacağımızı söyleyen bölümler olduğunu, “ne yapmam gerekiyor” paniği içerisinde hata yapmanın mümkün olduğunu da unutmayın. 

WarioWare: Get It Together ile gelen en büyük değişiklik karakterler olmuş. Oyundaki her karakterin farklı bir özelliği var, bu da daha önce oynadığınız bir mini oyunu farklı bir yaklaşım ile tekrar bitirmeniz gerektiği anlamına geliyor. Wario sırtındaki jetpack ile uçup yumruk atıyor, Cricket standart bir platform karakteri gibi koşturup zıplayabiliyor, Mona durduramadığı motorsikleti ve bumerangı ile sürekli sağa sola hareket ediyor. 18 farklı karakter ve her birinin farklı özellikleri ile bitirebileceğiniz ortalama 200 mini oyun var. Bazı karakterlerin iki kişilik olması ve biri sağa saldırırken diğerinin sola saldırması gibi çeşitli özellikleri de var. 

Warioware: Get it Together inceleme

Hikaye modundaki mini oyunlar, girdiğiniz bölümün konseptine uygun olarak geliyor. Konseptler yemek, hayvanlar, müzik ve klasik video oyunları gibi, o bölümü tasarlayan karakterin yapısına uygun olarak seçilmiş. Özellikle klasik video oyunları bölümünü çok sevdim. Fire Emblem oyununda doğru “romance” diyaloğunu seçmek, Luigi’nin hayaleti bulmasına yardım etmek ve klasik bir Mario bölümünü tamamlamak gibi aşina olduğumuz Nintendo oyunlarından gelen bölümler var. Üstelik ekibimizdeki karakterlerden biri rasgele geldiğinden, Wario ile uçarak geçtiğimiz bölümde 18-Volt ile taktik geliştirmek zorunda kalıyoruz. Genellikle 7 saniye içerisinde yapmamız gerekiyor, eğlenceyi tahmin edebilirsiniz. 

Kalabalıkla Daha Eğlenceli

Bir ya da iki kişi oynayabileceğimiz hikaye modu bittiğinde (3 ya da 4 saati aşmayacak bir süre) tüm karakterleri açmış ve diğer modları oynamaya hazır hale geliyoruz. Hikayeden sonra oyuna eklenen “seviye atlama” sistemi sayesinde karakterleri geliştiriyor, tamamen kozmetik eşyalardan oluşan kilitli nesneleri açabiliyoruz. Bu nesneleri açmak için oyun içinde miin oyun tamamlayarak topladığımız paralar ile hediye alıp istediğimiz karaktere veriyoruz. Eğlenceli bir sistem ama herhangi bir achievement sistemi ya da oynanış değiştiren özellik eklemediği için ilginizi çekmeyebilir. Tamamen görsel bir ilerleme. Ayrıca haftalık mücadelelere katılmak da mümkün.

Warioware: Get it Together inceleme

Oyunun asıl parladığı nokta diğer insanlarla birlikte oynandığı kısım. Oyunda bulunan mini oyunların büyük bir kısmını arkadaşlarımızla ortak ya da birbirinize karşı oynama seçeneğimiz var. “Gotta Bounce” isimli bölümde topu yere düşürmemek için birlikte çalışıyor, Balloon Bang modunda ise tek başımıza ya da takım arkadaşımızla birlikte balonun karşı takımın elinde patlaması için uğraşıyoruz.Duelius Maximus ve Rising Star gibi doğrudan birebir mücadelelerin olduğu bölümler de var. Üstelik mini oyunları oynayabilmek için çok fazla video oyun oynayan biri olmak da gerekmiyor. Azıcık oyun oynayan herhangi birisi bu oyunları rahatlıkla oynayabilir. 

Sonuç

WarioWare: Get It Together, Nintendo’nun elinden çıkan en paragöz, en şüpheli karakteri alıp, yine çok eğlenceli bir parti oyunu ile bize sunmayı başarmış. Bazı karakterlerin ve mini oyunların birbirine benzer olması, hikayenin kısa olması, tek başınıza oynuyorsanız yapacak şeylerin az olması gibi problemleri mevcut. Bazı karakterler ile mini oyunlar anlamsız şekilde zorlaşıyor. Yine de düşününce bu oyunun 50 dolar fiyat etiketi ile çıktığını ve özünde diğer insanlar ile birlikte oynanmak ya da kısıtlı sürelerde açıp bir iki bölüm bitirmek için hazırlanan bir parti oyunu olduğunu hatırlıyorum.

Warioware: Get it Together inceleme

WarioWare: Get It Together her türden oyuncunun keyifli vakit geçirebileceği, özellikle bir araya gelen insanların kahkahalar eşliğinde oynayabileceği cinsten bir oyun. 50 dolar fiyat etiketinin hakkını düzgün bir şekilde veriyor. Tek başınıza onlarca saat oynayabileceğiniz bir oyun değil ama bir yerde sıranızın gelmesini beklerken Switch’i açıp üç beş mini oyun oynayabileceğiniz farklı bir yapım. Asıl güçlü yanı ise arkadaşlarınız ile oynarken ortaya çıkacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2024 03:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warioware: Get it Together inceleme
İlginizi Çekebilir