1/2

2010 FIFA World Cup

Arda Gündüz 3.06.2010 - 12:31
Meşin yuvarlak, vuvuzela dünyasında
Platformlar PlayStation 3, XBox 360, iOS
2010 FIFA World Cup
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - EA Sports
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 88
Artılar Atmosfer ve sesler çok iyi, Dünya Kupası keyfini yaşatıyor, 200'e yakın takım var, animasyonlar çok iyi
Eksiler Tribün görüntülerinde tekdüzelik olabiliyor, bazı oyuncular gerçeği gibi tasarlanmamış
Ofise bir futbol oyunu teşrif ettiğinde, genellikle ilk olarak sevgili Emre Günen, Mahmut Saral ve bendenizin elinden geçer. Daha doğrusu, birbirimizle kapışmaya başlarız. Aramızda çok karışık bir rekabet üçgeni var; her zaman Mahmut, Emre'yi, Emre beni, ben de Mahmut'u yenerim. Dolayısıyla hâlâ hangimizin en iyi olduğuna karar verebilmiş değiliz. South Africa da üçümüzün kapışmalarına sahne olan bir başka yapım oldu. Ben açıkçası sürekli arkadaşlarıyla PES oynayan birisi olarak, ona yakın derecede keyif aldığımı söyleyebilirim. Hele Emre ile aynı takımda ter döktüğümüz Fildişi Sahili - Brezilya maçı görülmeye değerdi. Genelde oyun bizim kalemizde oynansa da, yaptığımız defans tüm ofis tarafından takdir edildi. Maçı 2 - 0 kaybettik ama, gururla kalktık sandalyeden. Bu arada küçük bir not; zorluk seviyesi en üst düzeydeydi.

Beyler tek top

Her Dünya Kupası arifesinde olduğu gibi EA yine bu konsepti içeren futbol oyununu piyasalara sürdü. Menülerinden tutun da, saha içi görüntülerine kadar Güney Afrika havasını sizlere fazlasıyla hissettirebiliyor. İçerdiği modlar çok marjinal şeyler vaadetmese de, bir futbol oyunundan beklenen keyfi ve eğlenceyi sizlere fazlasıyla veriyor. Ana konsept 2010 Dünya Kupası olmasına rağmen, 200'e yakın milli takım dahil edilmiş ve elemeleri tekrar oynayarak farklı takımları da Dünya Kupası turnuvasına taşıyabiliyoruz. Dolayısıyla A Milli takımımız da oynanabilir olarak oyunda yer alıyor.

2010 FIFA World Cup


Menüler ve oyun modlarından söz etmek gerekirse, karşımıza çıkan seçeneklere pek de yabancı değiliz. Kick-Off ile birlikte takımlarımızı seçip direkt olarak tek bir maç oynuyoruz. 2 kişi karşılıklı oynadığımız için, ofiste de genelde bu modla vakit geçirdik. 2010 FIFA World Cup'da, haziran ayından itibaren düzenlenecek olan Dünya Kupası'nı önceden oynamaya başlıyor ve heyecanı şimdiden yaşıyoruz. Captain Your Country, daha önce FIFA'da Be A Pro, PES'te de Become A Legend şeklinde karşımıza çıkmış olan oyun modumuz. Bilmeyenler için açıklamak gerekirse, istediğiniz ülkeden istediğiniz bir oyuncuyu seçiyor ve turnuva boyunca sadece onu kontrol ediyorsunuz. İstersek seçtiğimiz ülke için kendi oyuncumuzu da yaratabiliriz. Ayrıntılara birazdan değineceğiz.

Story of Qualifying modu, hoşumuza giden seçeneklerden bir tanesi. Burada bize verilen senaryoya göre, bir maçın yarısından ve hatta sonundan başlıyoruz. Bizden istenen, genelde yenik durumdayken dar bir zaman aralığında maçı çevirmek oluyor. Tabii karşımıza zaman zaman zorlu durumlar da çıkabilir. Maçı çevirmek zorundayken, aynı zamanda 10 kişi de kalmış olabiliriz. Bu maçlar eleme gruplarında oynanan maçlardan seçilmiş ve milli Takımımızın İspanya'ya 2-1 kaybetmiş olduğu maç da senaryolar arasına dahil edilmiş. Diğer modlar; klasikleşmiş penaltı çekişme, online sistemden yararlanma ve antrenman yapma gibi seçeneklerden oluşuyor.