Remedy, Control’ün Haklarını Alıyor

İlkay Eren Kartal 29.02.2024 - 01:26
Remedy 17.000.000€ karşılığında Control’ün haklarını kendine geçiriyor ve bu sayede oyunun geleceği hakkında daha sağlıklı kararlar vermeyi amaçlıyorlar.

Remedy, Control’ün tüm haklarını 505 Games’ten 17.000.000€’ya satın aldığını duyurdu. Ayrıca bu haklara Control, Control 2 ve Control’ün çok oyunculu spin-off’u Condor kod adlı yapım ve gelecekte yapılacak tüm Control ürünleri dâhil oluyor.

Control'ün Hakları Artık Remedy'de

Bu anlaşma Remedy ile 505 Games arasındaki diğer tüm anlaşmaları yürürlükten kaldırırken 505 Games 2024’ün sonuna kadar Control’ün yapımcısı olmaya devam edecek.

Anlaşmanın bedelinin bu fiyattan daha az olması beklenirken anlaşma aşamasında taraflar bazı ihtilaflar içinde kaldılar. Açıklanan rakam 505’in Control 2 ve Condor’un geliştirilmesi için şu ana kadar ödediği tutarın yanı sıra küçük bir prime eşit ancak Remedy, belirli alacakları satın alma dolayısıyla nakit akışından ayrı tutma hakkına sahip olduğunu söyledi. İşlemin etkisi açıkça açıklanan fiyattan daha az olacaktır.

Control'ün Hakları Artık Remedy'de

Remedy bu satın alımdaki amacı hali hazırda olan ve gelecek olan Control oyunları için daha iyi müzakereler yapmak olduğunu söyledi. Ayrıca firma Condor ve Control 2 için yayımcılığı kendileri üstlenme veya yeni bir ortak bulma arasında bir karara varmaya çalışıyor.

Remedy CEO’su Tero Virtala bu satın alımın son zamanlarda süregelen daha fazla hakka ve mülke sahip olma politikalarından kaynaklı olduğunu açıkladı. Ayrıca hakların satın alınması Remedy’e daha iyi pazarlama, yayınlama ve diğer iş kollarında da avantaj sağlayacak şekilde planlandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Remedy, Control’ün Haklarını Alıyor
İlginizi Çekebilir