Oynadık! Bayonetta 3 ilk bakış

Samet Basri Taşlı 14.10.2022 - 14:07
Oynama şansına eriştiğimiz Bayonetta 3 ilk bakış içeriğimizde oyunla ilgili ilk izlenimlerimizi paylaşma zamanı geldi.

Bayonetta 3 ilk bakış: Bayonetta 3 duyurulduğu günden beri heyecanla bekleyenlerdenseniz, çıkış tarihi yaklaştıkça sabırsızlığınız artıyor olmalı. İlk iki oyunu silip süpürmüş biri olarak üçüncü oyuna karışık duygular içinde başlamıştım. Ya eski oyunun üzerine bir iki güncelleştirme getirip önümüze sunmakla yetinirlerse diye küçük bir endişem vardı. Oyunun en başından itibaren endişelerimin yersiz olduğunu görüyorum ve bundan gayet mutluyum. 

Bayonetta 3 ilk bakış

Bayonetta 3 ile ilgili ilk izlenimleri paylaşırken hikaye hakkında konuşabileceğimiz şeyler biraz kısıtlı ama oynanış konusunda gelen yeniliklerden rahatlıkla bahsedebiliyoruz. Çıkışına çok az bir süre kala, Bayonetta 3 bize neler sunacak, gelin birlikte bakalım!

Oynadık! Bayonetta 3 ilk bakış

Cadılar Zamanı

Bayonetta 3 daha ilk saatinde sizi nasıl bir oyunun beklediğini ortaya koyuyor ve ilerledikçe temposunu kaybetmeden devam ediyor. PlatinumGames'in aksiyon oyunlarında ne kadar iyi olduğunu son zamanlarda biraz unutmuş olabilirsiniz, sonuçta ortada Babylon’s Fall diye bir fiyasko var. Bu oyun ise akıllarda kalan bütün endişeleri silip süpürüyor. 

İlk iki Bayonetta oyununu oynadıysanız (ki oynamadıysanız hemen başlayın, oyun çıkana kadar yetişir) hiç yabancılık çekmeyeceğiniz bir ortama adım atacaksınız. Combo tabanlı akıcı aksiyon, Witch Time özelliği ile daha güçlü kombinasyonlar uygulama fırsatı, sersemlemiş düşmana yapılan torture attack bitiricileri gibi özellikler aynen duruyor. PlatinumGames dövüş sisteminin sevdiğimiz yanlarını koruyup, üzerine daha fazlasını eklemiş.

Bayonetta 3 ilk bakış

Oyunda birden fazla silaha sahip olabiliyoruz ve bunları dövüş esnasında hızlı bir şekilde değiştirebiliyoruz. Tabancalar ve tekmelerle rakipleri duvardan duvara vururken, kocaman bir silaha geçip duvardan seken düşmanı karşılamak ve bunları hiç duraksamadan yapmak çok eğlenceli. Demon Masquaerade silahları aynı zamanda bağlı bulundukları iblisin yeteneklerini de bize sağladığından alan içi ulaşım ve dövüş sırasında yapacağımız kombolara etkileri de dikkat çekici. Oyun yayınlandıktan sonra daha ayrıntılı bilgiler paylaşmak için sabırsızlanıyorum. 

Saç İblisleri Artık Daha Güçlü

Bayonetta 3 ile birlikte Demon Slave adı verilen yeni bir sistem oyuna dahil oluyor. Bayonetta’nın saçını kullanarak çağırdığı iblisleri önceki oyunlardan hatırlıyorsunuzdur. Gomorrah, Madama Butterfly ve Phantasmaraneae gibi iblisler bu oyunda da geri dönüyorlar ama ufak bir değişiklik ile, artık onları biz kontrol ediyoruz. Büyü gücümüz olduğu sürece savaş alanında ortaya çıkıp combolara katkı sağlayan güçlü saldırılar yapabiliyorlar. 

Bayonetta 3 ön inceleme

Serinin önceki oyunlarında hem bize yardım eden hem de onlara karşı mücadele ettiğimiz isimleri çağırıp savaş alanını dağıtmak kesinlikle çok eğlenceli. Gomorrah ile yüksek hasar verebiliyor, Madama Butterfly ile toplu gruplara karşı hızlı ve etkili mücadeleler gerçekleştirebiliyor ve Phantasmaraneae (bu ismi yazmak çok zor) ile duvarları tırmanıp ulaşması zor düşmanlara haddini bildiriyoruz. Bu süreçte Bayonetta’da dövüş alanında olduğundan hem iblisi kontrol edip hem de karakterinizi savunmasız bırakmamanız gerekiyor.

Sonuç

Dövüş sırasında iblisler ile Bayonetta arasındaki geçişi çok seri bir şekilde yapabiliyor olmak dövüşün her daim keyifli geçmesini sağlıyor. Bunun üzerine silah değişimlerini de eklediğimizde, önceki Bayonetta oyunlarına ve DMC gibi aksiyon serilerine aşina oyuncuları memnun edecek dövüş sekansları vaadediyor. 

Oynadık! Bayonetta 3 ilk bakış

PlatinumGames çıtayı biraz daha yukarı taşımış gibi gözüküyor ve oyunu tamamen bitirip fikirlerimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Hem ön inceleme kuralları hem de spoiler vermeme kaygısı ile hikaye ve ilerisi hakkında daha fazlasını burada anlatamam ama bu oyun hakkındaki düşüncelerim oldukça olumlu. Bayonetta 3, 28 Ekim'de çıkacak ve çok daha detaylı bir inceleme ile ambargo bitiminde karşınızda olacağız.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2022 09:23
Grafikler çöp beğenmedim.
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2022 22:11
Nintendo Switch exclusive bir yapım. Bu görsellikte 720p60 çalışması bile mucize
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.10.2022 21:50
Görsel olarak artık pek tatmin etmiyor gibi. Serinin ilk iki oyununda şaşırtıcı derecede güzeldi görseller. Şimdi ise DMC 5 ile bir kıyaslayın allah aşkına lütfen.
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2022 04:20
yapıcak bir şey yok nintendo switch oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.10.2022 20:12
Bayonettaya sesini veren kadın 3. oyunun boykot edilmesini istiyor. Parasını vermemişler twitter'dan video yayınlamış 3 bölümlük. 3. oyunda seslendiren farklı biriymiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2022 17:39
Fiyatı gene arşa çıkmış. Switch'i aldığım fiyatlara doğru gidiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2022 17:15
Yabancı basında bu 3'üncü oyun hakkında pozitif konuşuyor. Hiç oynamayıp abi karı seksi ondan oynuyorlarcıların ağzına ağzına vurmasını diliyorum bu oyunun gelen yenilikleriyle beraber.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oynadık! Bayonetta 3 ilk bakış
İlginizi Çekebilir