Control Oyunundan Yeni Detaylar

Dilay Süllü 28.03.2024 - 20:40
Geçtiğimiz günlerde Remedy, Kod Adı Condor olan yaklaşan Kontrol Oyunu hakkında daha fazla bilgi paylaştı.

Control ilk olarak Remedy Entertainment ve 505 Games tarafından 2019 yılında piyasaya sürüldü. Alan Wake ile aynı evrende geçen Control, benzersiz oynanışı ve ilgi çekici hikayesi nedeniyle hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından kısa sürede övgüyle karşılandı. Şu anda Control'ün resmi bir devam oyunu bulunmuyor, ancak yakında çıkacak olan Codename Condor oyunun temalarını ve mekanlarını daha fazla keşfetmeye hazırlanıyor.

Remedy Yaklaşan Kontrol Oyunu Hakkında Yeni Detaylar Açıkladı

Remedy'nin son finansal raporlarına göre, yaklaşan Control oyunu hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Stüdyoya göre oyun yaklaşık 27 milyon dolarlık bir bütçeye sahip ve Remedy'nin Alan Wake 2 için de kullanılan Northlight motoru ile inşa ediliyor. Oyun şu anda ön yapım aşamasında ve PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

Remedy Yaklaşan Kontrol Oyunu Hakkında Yeni Detaylar Açıkladı

Ayrıca, Remedy'nin ortalama bir AAA oyundan "daha düşük bir başlangıç fiyat noktasına" sahip olacağını doğruladığı gibi, oynaması ücretsiz bir oyun olmayacak, ancak şirkete güncellemeler, tam kapsamlı genişletmeler ve muhtemelen mikro işlemlerle daha fazla gelir getirecek.

Control Oyununu Detayları

  • Control spin-off çok oyunculu "hizmet tabanlı" bir oyun olacak.
  • Codename Condor, Remedy'nin kendi Northlight motoru kullanılarak inşa ediliyor.
  • Codename Condor oynaması ücretsiz bir oyun olmayacak ve muhtemelen mikro ödemelere sahip olacak.
  • Codename Condor bu yıl PC, PS5 ve Xbox X/S için tam üretime giriyor.

Mikro ödemeler ve ücretsiz bir oyun olmaması bazı oyuncuları memnun etmeyebilir ancak Codename Condor Remedy'nin paylaşılan evreninin bir parçası olacak, bu nedenle hayranların ilgisini çekmesi muhtemel. Remedy'ye göre, Codename Condor'un hikayesi Control'deki olaylardan sonra gerçekleşecek. Hikayede oyuncular "tehlikeli doğaüstü güçlerin" aktif olduğu bir yer olan Oldest House'un derinliklerini keşfedecekler.

Remedy'nin gelecek oyunlarının tek parçası Codename Condor değil. Birkaç gün önce Remedy, Control ve Alan Wake için planlarını paylaştı ve geliştiricilerin gelecekte her iki franchise için de daha sık devam oyunları yayınlamayı planladıklarını ortaya koydu. Ancak tüm bunlardan önce, Alan Wake 2'nin 2024 yılında yayınlanacak iki DLC'si var: "Night Springs" ve "The Lake House".

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2024 18:38
İlk oyun mükemmeldi. Hikayesine laf edenler gitsin her detayı gözlerine gözlerine sokan oyunları oynamaya devam etsin, gayet güzel ve anlaşılır bir hikayesi var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:37
yatacakları yerleri yok, şu saçma sapan hikayesinin ne olduğu neye benzediği belli olmayan oyun için canım max payne remake berbatın ötesinde çıkacak. keşke rokstar iptal ettirse çıkarttırmasa bunlara. yok abi max payne 2 den bu yana olumlu tek bir işi icraati olmaz mı bir firmanın yok işte.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 14:40
Alan Wake serisi, özellikle 2. oyunu çok iyi bence. Control oyunu da sağda solda bulduğun şeyleri okumayı seviyorsan güzel bir oyun. O kadar da kötüleme firmayı yani.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 02:46
ooooo madem sen öyle diyorsun artık günah oyunculardan çıktı.şimdi rockstar düşünsen.random bir oyuncunun fikirlerini dinlemediği için acayip pişman olacaklar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 10:19
İlk oyunu biraz oynadım mekanikleri çok güzel ancak mekanlar o kadar dark temadaki karanlık yada kapalı mekan korkum olmamasına rağmen çok fazla dayanamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 21:30
Oynadım ama anlamadım oyunun birini esir almışlar 3. Kart damı ne adamı çıkaramadı pes etmiştim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Control Oyunundan Yeni Detaylar
İlginizi Çekebilir