Artık Blizzard Oyunlarına Sahip Değilsiniz

Tunay Şahin 28.03.2024 - 15:18
Blizzard, kullanıcı sözleşmesinde yaptığı değişiklik ile oyunlarına sahip olamayacağımızı belirtiyor. Artık ürünlerini sadece kullanma hakkına sahibiz.

Blizzard, yeni kullanıcı sözleşmesiyle oyun severlere büyük bir değişiklik getiriyor: Artık oyunlarınızın sahibi değilsiniz, sadece lisansına sahipsiniz. Bu, oyun dünyasında büyük bir paradigma değişikliği anlamına gelirken, dijital medya ve oyunlara erişimdeki kolaylığın getirdiği avantajların yanında, harcanan paranın karşılığında fiziksel bir ürüne sahip olma hissinin eksikliğini de vurguluyor.

Fiziksel Medyanın Değeri ve Blizzard'ın Yeni Politikası

Blizzard'ın yeni kullanıcı sözleşmesinde belirttiği üzere, platform kullanımı artık bir satış olarak değil, bir lisans olarak görülüyor. Bu, Blizzard'ın, oyunları oynama hakkınızı kuralları ihlal ettiğinizde ya da herhangi bir keyfi sebeple iptal edebileceği anlamına geliyor. Bu güncelleme, dijital içeriklerin sahipliği konusunda devam eden tartışmaları daha da alevlendirecek ve muhtemelen birçok oyun severi fiziksel medyanın önemi konusunda yeniden düşünmeye teşvik edecektir.

Artık Blizzard Oyunlarına Sahip Değilsiniz
İlginizi Çekebilir: Diablo 4 Başlangıç Rehberi

Blizzard'ın bu adımı, dijital geleceğin getirdiği değişikliklere adaptasyonun bir parçası olarak görülebilir. Ancak, bu durum, kullanıcılar ve tüketiciler arasında dijital içeriklere olan güveni ve dijital alımların değerini sorgulatan bir dönüm noktası oluşturuyor. Özellikle, oyun dünyasında, kullanıcıların oynadıkları oyunlara sahip olma hissi önemli bir faktör olarak kabul edilirken, Blizzard'ın bu yeni politikası, dijital oyun sahipliği anlayışını temelden sarsıyor.

Blizzard'ın kullanıcı sözleşmesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 26
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2024 19:14
Parasını veririm istediğimi yaparım. Oyunun içinden geçerim, yasal olarak buna karşı çıkmaya kalkarsan oyununu satın almam, selamı sabahı keserim. Senin akıldışı kapitalist ideolojilerin umrumda değil. Kullanıcısı değilim sahibiyim. Binerim üstüne vururum kırbaçı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 29.03.2024 10:32
Bu firmalar da iyice işin suyunu çıkardı artık. Hem fiziksel olmayan, sınırsız şekilde kopyasını basabileceğin, kargolama, paketleme masrafı olmayan, elle tutulamayan dijital bir ürüne 70 dolar fiyat bandını çek, hem de satın al ama sahip olma diye kural koy. Oldu yavrum, siz giderlerinizden kıstıkça kısın ama tüketici aksine cebinden para çıktıkça çıksın. Nerede o eski kutulu, içinde bol materyali sahip olunan ürünler, nerede şimdi havaya para verdiğin ama elinde tutamadığın ödemeler. Bunlar istiyor ki tüketici, firmaların köpeği olsun. Kendileri her türlü imtiyaza sahip olsunlar ama tüketici bunlara her ay para ödesin. Parasını verip de sahip olamadığın ürün kadar saçma bir şey yok. Oyuncu kısmı bunlara tepki göstermediği sürece bunlar daha da şımaracak.
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2024 01:11
Microsoft ve Apple çok tehlikeli firmalar. Şirket değerleri arttıkça despotluk yapmaya başlıyorlar.
Ghost86
Ghost86 1.04.2024 19:49
21:14 Senin gibiler olduğu sürece bu firmalar sizin gibilere az bile yapıyor :D Bak aşağıda adam ne diyor; parasını verdiğim oyunun sunucuları kapandığı için oyunu artık oynayamıyorum diyor. Ben ne diyorum sen asıl okuduğunu önce anlamasını bil. Kimsenin 2bin liralara firmayı satın aldığını sandığı yok. Firma oyunu satıyorz sen de parasını verip satın alıyorsun. Sonra firma oyun senin değil, istediğim zaman fişini çekebilirim ben istediğim kadar oynayabilirsin diyor. Bunun oyunu kiralamaktan farkı nedir? Neyse sen önce okuduğunu anlamasını bil, haddini bil, azıcık aklını kullanmayı öğren sonra yorum yap bundan sonra da dediklerini ciddiye alabilsinler. Oyun firmaları senin gibileri ne güzel sömürüyor. Kendini böyle daha iyi hissediyorsan aynen böyle devam :D
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2024 18:43
Asıl senin anlama kıtlığın var çoban, bir kopyasını satın alıyorsun yazmışsın ya, işte almıyorsun, çünkü satın aldığın şey senin olur, bir sürü para verip oynama hakkı elde ediyorsun, istedikleri zaman elinden alırlar belki satın aldıktan bir saat sonra ve hak talep edemezsin.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 21:14
Okuduğunu anlama kıtlığın mı var senin? Sen oyunun bir kopyasını satın alıyorsun oyunun firmasını değil. Haddini bil, hile yapma, adam gibi oyna oyununu kimse senin elinden alamaz. Bitsin artık şu parasını verdim istediğimi yaparım diyen köylü kafası
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:57
Peki artık Blizzard oyunları oyunculara sahip mi?
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 21:11
"Oyunculara" sahip ama nerde ne en çok oynanıyo, rantçı, rüzgar nerden eserse oraya savrulan, kendini player zannedenlere sahip değil.
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:36
Hehe valla en doğrusunu sen yazmisin kardeşim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 11:07
Zaten sadece arada bir overwatch oynuyordum sıkıntı değil benim açımdan ancak ilk defa başka bir oyununuzu almayı düşünüyordum Diablo 4 onu da artık almam yani uzun lafın kısası sen bilirsin yakışıklı :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 04:14
Bu cok anlamsız bir haber olmuş. Zaten olan bisey sadece vurgulamislar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Artık Blizzard Oyunlarına Sahip Değilsiniz
İlginizi Çekebilir