YouTube TV, Multiview özelliğini sunuyor

Taylan Bal 1.08.2023 - 15:10
Multiview özelliği, YouTube TV'de uzun süredir test aşamasındaydı ve şimdi WNBA Primetime Kanalı'na abone olanlar için kullanıma sunuluyor.

YouTube TV, WNBA (Kadınlar Ulusal Basketbol Birliği) PrimeTime Kanalı abonelerine Multiview desteği sunmaya başlıyor. Ancak büyük ihtimalle bunu kullanamayacağız.

YouTube TV, Multiview özelliğini uygulamada başlatıyor

Multiview özelliği, YouTube TV'de uzun süredir test aşamasındaydı ve şimdi WNBA Primetime Kanalı'na abone olanlar için kullanıma sunuluyor. Bu abonelik, YouTube arayüzü üzerinden akışa erişim sağlarken, yeni Multiview uygulaması insanlara aynı anda tam tamına dört oyun izleme şansı veriyor.

Multiview sadece belirli cihazlarda kullanılabilir

Ancak, Multiview desteği yalnızca akıllı televizyonlar ve Amazon Fire cihazları gibi akış cihazlarıyla, elbette Chromecast ile kullanılabilecek. Bununla birlikte, web veya mobil uygulamalarda Multiview desteğinin olup olmayacağı ise henüz net değil. Elbette bu durumun ileride değişip değişmeyeceği de net bir şekilde belli değil fakat umut var gibi görünüyor.

İzleyicilerin istediği maçları seçmesine henüz izin verilmiyor

Ayrıca, Multiview desteğiyle ilgili başka bir sorun da göz önünde bulundurulmalı. 9to5Google'ın belirttiğine göre, YouTube hala Multiview'de sunulan içerikleri düzenliyor. Bu nedenle izleyiciler hangi oyunları izlemek istediklerini seçemiyorlar. 

Bu ilginç bir yaklaşım ve gerçekten de izleyicilerin ne izlemek istediklerini seçememeleri durumunda tam anlamıyla çoklu görüntü olarak nitelendirilemeyeceğini düşünebiliriz.

Gelecekteki geliştirmeler hangi yönde olacak?

YouTube TV'nin Multiview özelliği, WNBA PrimeTime Channel aboneleri için sunulmaya başlasa da, bazı izleyiciler henüz tam anlamıyla kullanamayabilir. Şu anda sadece akıllı TV'ler ve Amazon Fire gibi cihazlarla uyumlu olan bu özellik, web ve mobil uygulamalarda mevcut değil. 

Ayrıca, YouTube şu anda Multiview içeriğini daha önce de belirttiğimiz gibi kendisi seçiyor, izleyicilere oyunları seçme özgürlüğü tanımıyor. Bu da bazı izleyicileri hayal kırıklığına uğratabilir. Neyse ki, YouTube gelecekte bu kısıtlamaları giderme konusunda çalışacağını belirtiyor, böylece daha esnek bir deneyim sunabilir.

YouTube, gelecekte ürünün esnekliğini artırmak için yapacağı hamleler ile bir devrimi başlatacak olabilir. Bekleyip görelim. Peki YouTube’un yaptığı bu hamleler hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 06:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 15:34
Bunlar neyin kafasını yaşıyor, kadınlara izleteceğiz, oynatacağız diye her şeyi kaybediyorlar. Kadınlar ilgilenmiyor daha niye uzatıyorsunuz, zorla güzellik olmaz, kadınlara bir şeyi zorla yaptıramazsınız. Hayır üstüne centilmen erkekleri de kaybediyorlar, oyuncu, izleyici her geçen gün azalıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube TV, Multiview özelliğini sunuyor
İlginizi Çekebilir