Nintendo'nun yeni başkanı mobil varlığı genişletmek istiyor

Hürkan Çalışkan 3.05.2018 - 01:33
Görünüşe göre Nintendo, mobil oyunlara yatırımı arttıracak.

Oyun konsolları arasında kendine has tarzı ile yer edinen Nintendo’nun yeni başkanı Shuntaro Furukawa, şirketin mobil varlığını daha fazla akıllı telefon oyunu ile genişletmek istediğini belirtti.

 Yeni Nintendo başkanı, Pokemon Go başarısına erişmek istiyor

Furukawa’ya ne yapmak istediği sorulduğunda, akıllı telefon üzerindeki oyun dünyasını genişletmek üzere,  şirketin mobil oyun değerini 100 milyar yen civarına çıkarmak istediğini ve Pokemon Go başarısını yakalamayı umut ettiğini belirtti. Oyun konsolları gibi git gide büyük bir şeye dönüşen bir projenin fikrin, Nintendo’nun stratejisini belirleyen en önemli faktör olduğunu sözlerine ekliyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Tatsumi Kimishima emekli olduğunu açıklamış ve şirketin yeni başkanının Shuntaro Furukawa olacağı açıklanmıştı. 46 yaşındaki Furukawa, şirket tarihi ile kıyaslandığında genç bir seçim gibi gözüküyor. Ancak bu yaş durumu, şirketin mobil pazarında kendini gösterebilmesi için oldukça uygun gibi duruyor. Şirket, Nintendo’nun eski başkanı Satoru Iwata’nın 2015 yılındaki vefatından önce, diğer platformlar üzerindeki fırsatlarla pek fazla ilgilenmiyordu. Furukawa son olarak, Switch’i daha fazla pazara taşımak istediklerini, 30 yılı aşkın süredir Japonya, ABD ve Avrupa’nın bulunduğu bölgelere benzer yerlerde satıldığını belirterek Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’yı bu bölgelere eklemek istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Nintendo başkanı mobil oyun sektöründe ilerlemek istiyor
İlginizi Çekebilir