• Platformlar
    • PC
    • PlayStation
    • Xbox
  • Oyun
    • Haberler
    • İnceleme/Özel İnceleme
    • Ön İncelemeler
    • Makale
    • Tam Çözüm/Rehber
    • Hile
    • Röportaj
    • Sizden Gelenler
    • Video İnceleme
  • Bilim/Teknoloji
    • Teknoloji Haberleri
    • Bilim Haberleri
    • Ürün İnceleme
    • Oyuncu Aksesuarları
  • Eğlence
    • Sinema/TV - Haberler
    • Sinema/TV - Kritik
    • Müzik
    • Kitap
    • Anime/Manga
    • Hikayeler
  • Galeriler
    • Oyun
    • Sinema
    • Etkinlik
    • Teknoloji
    • Cosplay
    • Bilim
    • Diğer
  • Kazandan
    • MK TV
    • Blog
    • Editör Arenası
    • E-Spor
    • Provg
    • E3
    • Gamescom
    • Gaming İstanbul
    • Blizzcon
  • Dead City
  • EN
  • Üyelik
    Giriş yap veya Üye ol
  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo
  • Mobil
  • Popüler Oyunlar
  • Galeri / Sinema

Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor!

100 yıl sonra İstanbul nasıl olurdu?
Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor! Öncelikle belirtmeliyim ki ben şahsen birkaç yıldır televizyon izlemiyorum. Aslında Türk dizilerini izlemiyorum. Zira aşçı bahçıvana, uşak dadıya derken maalesef Türk dizileri sadece aşk ve entrikalarla dolu bir çöplüğe döndü. Bir de dizilerin haftalık bölümlerinin 2-2,5 saatlik gereksiz uzun olması da cabası. Ancak şu son zamanlarda özellikle Netflix ve bazı şirketlerin internet dizilerine falan yatırım yapmasından dolayı ciddi anlamda gelişme var. Zira bildiğiniz Netflix imzalı İstanbul'da geçecek bir süper kahraman dizisi yolda. Bu ve bunun gibi adımlar atıldı ve atılmaya da devam ediyor. Devam ediyor dedim çünkü aşk meşk konularından farklı çekilen Türk dizilerine bir de ''muazzam'' efektli bilim-kurgu dizisi ekleniyor.

BOOM adlı bir yapımcı şirket tarafından yapılan dizinin ilk bölümü ile alakalı bazı görseller paylaşıldı. Görünen o ki ekip özellikle efektlere ciddi anlamda yatırım yapacak gibi. Yani hiç değilse ülkemiz standartlarına göre. Geçit ismini taşıyacak bu dizi, bir gencin ikizini bulmak için zamanda yolculuk yaparak 100 yıl sonraya gitmesini konu alıyor. Lakin 100 yıl sonraki Türkiye'ye ölümsüzlüğü bulmak için her türlü yolu arayan Tarkinalar adlı gizli bir örgüt hakim. Kahramanımız da ikizini ve insanları kurtarmak için bu tarikatla savaşmak zorunda. Ancak maalesef dizi şu an için yayınlanacak bir kanal bulamamış. Lakin görüşmeler devam ediyor.

Dizinin internet dizisi olarak yayınlanma olasılığı da yok değil. Toplam 20 dakikalık ilk bölümden görseller paylaşan ekip, bir şekilde dizinin en yakın zamanda yayınlanacağını söylüyorlar. Görsellere baktığımızda ise bazı fantastik öğeler görmek mümkün. Ancak en dikkat çekeni buzul çağına gömülmüş ve parçalanmış boğaz köprüsü. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce dizi gerçekten başarılı olur mu ?

1 Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor!
2 Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor!
3 Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor!
4 Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor!
5 Yeni bir yerli bilim-kurgu dizisi geliyor!
Yorumlar 48
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2025 10:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2017 22:48
Ne kadar klişe olur bilemem o derece yani

Efektleri crytek yapsın artık Türkiyeye geliyo ya:)
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
maxpayne59
maxpayne59 23.06.2017 23:18
Bizim çekebileceğimiz en ileri teknoloji, en ileri bilimkurgu dizi, dünya çapında izlenme rekorları kırsa, reytingleri altüst etse bile sonunda ayda sevişenlere döner. Ewok ların birinin karısını bir twi'lekle aldatıp, aslında wookiee nin birinden çocuğu olduğu ,ama aslında o çocuğun bir bothan dan olduğu saçma sapan bir diziye döner. Bundan daha ilerisi çekilemez.
Yanıtla
maxpayne59
maxpayne59 12.07.2017 21:26
MK Okuru, 24.06.2017 09:07 Hortlatmış oluyurum kendi konumu ama olsun. Oyunculara laf atan kim. Aynı şeyden bahsetmisiz ama sen kendiniyi o kadar alistirmişsiz ki başkasını suçlamaya, aynı şeyi beni suçlayarak soylemissin
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2017 09:07
Niye, memlekette kaliteli bilim-kurgu seven tek insan sen misin?
Dünya çapında başarılı olursa, yani Türk televizyonları izleyicisinin sevdiği şeyleri yapmaya bağımlı kalmasalar, neden yine klişe şeyler olacakmış?
Türkiye de iyi sanatçı yok mu sanıyorsun?
Çıksa da güzel birşey, utansanız..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2017 00:25
değişik duruyor önyargısız yaklaşacağım
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2017 23:47
Türkiye için büyük bir adım. Başarılı olmasını beklemiyorum, adım atılması bile sanatta bulunduğumuz kötü seviye için önemli bir gelişme. Umarım sadece fantastik alanda ve dizilerde değil, sinemada ve film türlerinde de basit eserlerle bir giriş yaparız. N.B Ceylan tek başına yetmiyor koca ülkeye.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2017 23:06
Bir ara gizli dosyaların çakması vardı ama tutmadı. Belli ki yine dini konulra girecek yine tutmayacak.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tüm Yorumları Gör
MK
  • Künye
  • Reklam
  • Gizlilik Prensipleri
  • Team One!
  • Hataları Bildirin
  • İletişim
  • Game News and Reviews
Popüler
  • Witcher 4'ün Grafikl...
  • Battlefield 6 İle Ef...
  • Xbox Game Pass Temmu...
  • Resident Evil Re:Ver...
  • Death Stranding 2 PS...
  • Ghost Recon Serisi G...
  • Epic Games’in 10 Tem...
Video Oyunları
  • Oyun Haberleri
  • Oyun İncelemeleri
  • Ön İncelemeler
  • Makale
  • Oyun Çözümleri / Rehberler
  • Oyun Hileleri
  • Video İnceleme
Oyun Platformları
  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo
  • Mobil
Kategoriler
  • Oyun
  • E-Spor
  • Bilim
  • Teknoloji
  • Sinema/TV
  • Galeri
Sosyal Medya
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter
  • Twitch
© Copyright 1999-2025 Digitall Entertainment Network
Merlin'in Kazanı, Bigcore Sunucularında barındırılmaktadır.
YASAL UYARI!: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Merlin'in Kazanı'na aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu makale/metin veya yazılar sadece Merlin'in Kazanı tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan merlininkazani.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.