Yasin 'Nisay' Gök hile sebebiyle Valorant oyunundan yasaklandı

Alparslan Gürlek 5.02.2021 - 12:45
Yasin "Nisay" Gök isimli profesyonel Valorant oyuncusu dereceli maçta hile kullandığı gerekçesiyle 12 ay boyunca resmi organizasyonlardan men edildi.

Avrupa'da yüksek derecelere ulaşmış Espor oyuncusu Yasin "Nisay" Gök, dereceli bir maçta hile yaptığı gerekçesiyle Riot Games tarafından resmi organizasyonlardan uzaklaştırıldı. Valorant resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Nisay, 12 ay boyunca Riot Games tarafından düzenlenen organizasyonlara katılamayacak. Tabi bu durum kendisinin espor kariyerine de yansımış durumda. Takımı Beşiktaş Esports ile yollarını ayıran oyuncunun sözleşmesi feshedildi. Kendisi de bir Twitlonger yanıtı ile hile yaptığının kanıtlanması için Riot'a seslendi.

Valorant yasaklaması üzerine oyuncudan çağrı: "Hile yaptığımı kanıtlayın"

Yasin Gök TwitLonger üzerinde yaptığı açıklamada Riot'un kendisini üçüncü parti bir yazılım kullandığı için yasakladığına değiniyor. Devamında ise "Hangi üçüncü parti yazılımı kullandığımı ya da herhangi bir kanıt gösterir misiniz?" diye sorduğunda gösteremeyeceklerini söylediklerini belirtmiş. Riot bütün bunları topluluk baskısı yüzünden yapamadığını söylüyor. Kendisi an itibariyle 12 ay boyunca resmi Riot Games organizasyonlarından men edilmiş durumda. Talebi ise Riot'un tespit ettiği üçüncü parti yazılımın ne olduğunu göstermesi ve hile olduğunu kanıtlaması yönünde.

Beşiktaş Esports ile sözleşmesi feshedilen Valorant oyuncusu "İlerisi için ne olacağını şimdilik bilmiyorum. Birkaç hafta kafamı dinleyip Riot ile görüşmelere devam edeceğim" açıklamasını yaptı. Aynı zamanda kendisine uygulanan yaptırımın sadece "şüphe ve gündemde yaratılan konuşmalardan dolayı" olduğunu, bu nedenle 12 ay olduğunu belirtiyor. Aksi bir durumda gerçekten hile kullandığı kanıtlansaydı, süresiz şekilde yasaklanacağını söylüyor. Kendisini daha önce First Strike Türkiye sonrasında -Riot'un- resmi olarak incelediklerini, bir şey bulamadıklarını belirtiyor. Haksızlığa uğradığını düşünen espor oyuncusu Yasin "Nisay" Gök Riot'un kullandığı üçüncü parti yazılımı göstermesi ve hile olduğunu kanıtlamasını istiyor.

Yasin 'Nisay' Gök hile sebebiyle Valorant oyunundan yasaklandı

Avrupa'da oyunun dereceli modlarında yüksek seviyelere gelen oyuncu bu yılın başlarında Beşiktaş Esports'a girmişti. Şimdi ise sözleşmesi feshedildi. Bu tür oyunlarda berbat oynayan biri olarak ağzım açık seyretsem de kliplerinden hile olup olmadığını anlama gibi üstün bir yeteneğim yok. Yine de kendisi için her şeyi en kısa sürede netleşip Riot'tan herhangi bir dönüş almasını temenni ediyorum. Sizler de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2024 15:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 01:11
Hile, hurda, üçkağıt, kısa yoldan köşeyi dönme... bizim millet için normal şeyler bunlar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 11:18
Bu işlerden hiç anlamam ama vurduğu adamın nerede olduğunu sanki vurmadan önce biliyor gibi geldi bana. Duvardan çıktığı anda indiriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 17:38
her işimiz yalan dolan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 15:43
türkler hilesiz oyun oynayamaz nokta
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 22:22
Ya gerçekten inanılmaz çok var. Tanıdıklarımda da çok. 10 yaşında çocuk var, her online oyunda hile yapmaya çalışıyor. 18 yaşında abisi yine aynı şekilde, banlanıyor yine hile peşinde. Bu tarz insanlar sonra hayattada hile arıyor, mutsuz oluyor. Kendi başlarına bir şey yapamıyorlar, yazık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 20:45
Keşke gözlerine siyah bant çekip resmini paylaşsaydınız. Acayip komik olurdu lol
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yasin 'Nisay' Gök hile sebebiyle Valorant oyunundan yasaklandı
İlginizi Çekebilir