Yapay zeka kendi spor branşını tasarladı

Ahmet Özçilingir 21.04.2019 - 01:05
İnsan sporu yapmak istememiş olabilirler

Yapay zeka kendi spor branşını tasarladı. Dünya Halleri'nin haberine göre, tasarım Ajanıs AKQA tamamıyla yapay zeka tarafından tasarlanmış ilk spor branşı olan Speedgate'i tanıttı. Bir tasarım ajans olan AKQA bir yapay zekanın sinir ağını, gelenekse 400 farklı spor branşının verileri ile beslemiş ve yapay zekanın yeni bir spor branşı oluşturmasını istemiş. Böylece ortaya Speedgate aldı yapay zekanın çeşitli spor dallarının verilerini kullanarak oluşturduğu tamamen yeni bir spor branşı ortaya çıkmış. Speetgate'in nasıl bir spor olduğuna ise buradan göz atabilirsiniz. 

Yapay zeka kendi spor branşını tasarladı

Ragbi topuyla oynana Speetgate, ragbi ve Quidditch karşımı bir spor. Altışar kişiden oluşan iki takım ile oynana sporda takımların koruması gereken birer kale dışında sahanın merkezinde de üçüncü bir kale yer alıyor. Merkezde bulunan kaleyi pas veya vuruşla geçen ekip, rakip kaleye skor yapma hakkı elde ediyor. Vuruşla topu kaleden geçirmek 2, pasla sektirerek geçirmek ise 3 puan değerinde oluyor. 7 dakikalık üçer periyottan oluşan Speedgate müsabakalarını 2 hakem yönetiyor. Ne dersiniz Speetgate sizce geleceğin sporu olabilir mi?


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2019 22:24
Geleceğin spor temsili zaten robotlar, orası aşikar. Yalnız fazla sıkıcı olmaya başladı bu ''90'lar'' sonrası... Umarım insanlar yeniden mutlu olmayı başarabilir, robotlar olmasa da olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 21.04.2019 06:01
yapay zeka spor branşı tasarlamış kime ne , bizim futbolumuz var ya o yeter ( ! )
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yapay zeka kendi spor branşını tasarladı
İlginizi Çekebilir