Xbox, GeForce NOW ile Yeni Entegrasyonunu Duyurdu

Tunay Şahin 18.07.2024 - 18:53
Microsoft, GeForce NOW ile Xbox web sitesinden oyun akışı başlatma entegrasyonunu duyurdu. Özellik şu anda ABD ve İngiltere'de kullanılabilir.

Microsoft, GeForce NOW ile kullanıcıların doğrudan Xbox web sitesinden NVIDIA'nın akış hizmeti aracılığıyla oyun oynamasına olanak tanıyan yeni bir entegrasyon başlattı. Ancak GeForce NOW destekli ülkelerdeki tüm Xbox kullanıcılarının şu anda bu özelliğe erişimi olmadığından, özelliğin kendisi ya bölge kısıtlı ya da hala küresel olarak yayılma sürecinde.

Xbox, GeForce NOW'a Erişimi Daha Kolay Hale Getiriyor

Bu gelişme, Microsoft'un NVIDIA'nın yayın hizmetiyle olan ortaklığının bir devamı gibi görünüyor. İşbirliği ilk olarak Şubat 2023'te, şirketin Xbox PC oyunlarını GeForce NOW'a getirmeyi taahhüt ettiği zaman duyurulmuştu. Bu hamle, o sırada beklemede olan Activision Blizzard'ın satın alınmasını tamamlama çabalarının bir parçasıydı; bu satın alma, antitröst endişeleri nedeniyle uluslararası düzenleyici kurumların tepkisiyle karşılaştı ve bu tepkilerden bazıları anlaşmanın yeni gelişen oyun yayın pazarı üzerindeki uzun vadeli etkisiyle ilgiliydi. GeForce NOW gibi Xbox Cloud Gaming'in doğrudan rakipleriyle ortaklık kurmak, Microsoft'un düzenleyicilere, Activision Blizzard'ın içerik kataloğunu genişleyen yayın alanında haksız bir avantaj elde etmek için kullanmayacağına dair güvence vermesinin bir yoluydu.

Xbox, GeForce NOW'a Erişimi Daha Kolay Hale Getiriyor

Bu ortaklığın bir sonucu olarak, GeForce NOW aboneleri Ağustos 2023'ten bu yana Xbox PC oyunlarından bazılarını oynayabiliyor ve desteklenen oyun havuzu düzenli olarak genişliyor. Microsoft, bu entegrasyondan yararlanmayı biraz daha kolaylaştırarak NVIDIA'nın bulut çözümünü çevrimiçi üzerinden erişilebilen akış web uygulamaları listesine ekledi. Bu sayede kullanıcılar GeForce NOW üzerinden desteklenen oyunları doğrudan Xbox.com'dan büyük yeşil "Bulutla Oyna" düğmesine tıklayarak ve açılan pencereden NVIDIA'nın akış hizmetini seçerek başlatabilecekler.

Microsoft yeni entegrasyonu 17 Temmuz'da öğleden sonra ET'de duyurdu. Game Rant'ın VPN ile yaptığı testler, özelliğin GeForce NOW'un şu anda mevcut olduğu 77 ülkenin tamamında hala yayında olmadığını gösteriyor. Ancak 18 Temmuz itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta erişilebiliyor. Akış hizmeti şu anda Gears 5, Starfield, Age of Empires 3: Definitive Edition, Amnesia: The Bunker ve Hitman: World of Assassination dahil olmak üzere 252 Xbox PC oyununun akışını destekliyor. Uyumlu Xbox oyunlarının tam listesi NVIDIA'nın web sitesinde bulunabilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2024 22:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2024 21:48
Türkiye'de beta sürecinden sonra yaklaşık 10 ay öncesine kadar gayet memnun kullanmaktaydım. Ssd disklerden hdd'ye geçtiler, oyun asset yüklemeleri aşırı uzamaya başladı. abonelik bitince ücretsiz hesaba geçtim ben de. Dead Island 2 oyun açılması 20dk'yı buluyor 10dk falan oynanıyor, o derece.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox, GeForce NOW ile Yeni Entegrasyonunu Duyurdu
İlginizi Çekebilir