Xbox Game Pass abone sayısı 10 milyonu geçti

Berat Darıcı 1.05.2020 - 16:47
Microsoft'un oyuncular için aylık ücrete dayanan servisi Xbox Game Pass abone sayısı 10 milyonu geçti. Red Dead Redemption 2 servise katılmaya hazırlanıyor.

Microsoft'un PC ve konsolu Xbox için oyun abonelik servisi Xbox Game Pass 'in abone sayısı 10 milyonu açtı. Sırasıyla 2020 yılının ilk çeyrek mali verilerini yatırımcıları ile paylaşan firmalardan bir tanesi de Microsoft oldu.

Yazılım devi, servisine her geçen gün daha fazla oyun eklemeye devam ediyor. Konsol ve PC tarafı için farklı fiyatlandırma izleyen firma, oyun sayısı konusunda da iki platformu birbirinden ayırıyor. Konsol, PC ve platformda bulunan oyunların tamamının listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

PC tarafı için en çok ilgi çeken oyunlar arasında Frostpunk, Dishonored 2, Hellblade: Senua's Sacrifice, A Plague Tale: Innocence gibi oyunlar bulunmakta. Xbox Game Pass üyesi olarak mevcut Xbox Game Pass kataloğundaki oyunları satın aldığınızda %20'ye varan indirimin yanı sıra ilgili oyun eklentilerinde ve tüketilebilir eşyalarda %10'a varan indirim edinebilirsiniz.

Xbox Game Pass abone sayısı 10 milyonu geçti

Xbox Game Pass fiyatlandırması ülkemiz için ne durumda

İlk olarak 2017 yılında karşımıza çıkan servis ilk başlarda sadece Xbox One oyuncularına özel bir servisti. Daha sonra yaklaşık olarak geçtiğimiz yıl içerisinde PC içinde çıkış yaptı. Servis her iki taraf içinde ülkemizde farklı fiyatlandırma uygulayarak oyuncuların ilgisini çekti.

PC tarafı için 100'ün üzerinde yüksek kaliteli bilgisayar oyununa sınırsız erişim, sürekli eklenen yeni oyunlar gibi özellikler sunan servis aylık 14.99 TL fiyat etiketine sahip. Xbox Game Studios oyunları, yayımlandıkları gün eklenirken özel üye indirimleri ve fırsatları da bulunmakta. Servise yeni katılacaklar için ilk ay 5,90 TL fiyatlandırma yapılıyor. Bu süreç içerisinde istediğiniz oyunu istediğiniz kadar oynayabiliyorsunuz. Konsol tarafı içinse aynı özellikler, fakat bazı oyun farklılıkları ile aylık 29.99 TL ödeyerek servise katılabiliyorsunuz.

Bunların dışında Microsoft 7 Mayıs 2020 tarihinde Xbox Series X için yeni oyunlar gösterecek. Bu oyunlar daha çok 3. parti yapımcıların oyunlarını içerecek. Diğer taraftan bu ay servise Red Dead Redemption 2 eklenecek. Xbox Game Pass şu an için oldukça iyi gidiyor. Microsoft'un XSX için önümüzdeki yıl pek çok özel oyun planladığı ve yeni nesilde PlayStation karşısında üstünlük kurmayı hedeflediği iddia ediliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2020 00:24
Psplus ta saçma sapan oyunlar veriyor iyiki os4 ü satıp xbox almışım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shivokle
Shivokle 1.05.2020 19:27
fiyat iyi oyunlar güzel eyvallah ama multiplayer oyunlarda sürekli sorun çıkıyor. bugün streets of rage 4 geldi game pass'a, indirdim ama çalışmıyor. redditte bir konuyu okudum, bir güncelleme gelecek diyorlar. age of empires'ı multiplayer olarak oynamak isteyen ama bir türlü oynayamayan bir sürü insan var. evet uygun fiyata veriyorsun ama oynayamadıktan sonra anlamsız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Game Pass abone sayısı 10 milyonu geçti
İlginizi Çekebilir