Windows 11 hatası dizüstü bilgisayarların maksimum pil seviyesini arttırıyor(!)

Murathan Özlü 5.11.2021 - 20:36
Çalkantılı bir çıkış süreci ve sayısız problemin ardından bu sefer ortaya çıkan Windows 11 hatası laptop pillerinin şarj seviyeleri ile ilgili.

Yeni ortaya çıkan bir Windows 11 hatası, dizüstü bilgisayarların pil şarjı ikonunu bozuyor. Windows 11 kullanan bir reddit üyesinin paylaştığı gönderiye göre, dizüstü bilgisayarınızın şarjı seviyesinin yüzde 104 seviyesine çıktığını görürseniz şaşırmayın. u/Zondax isimli kullanıcı, laptop pilleri için belirlenen sınırları aşarak yeni bir standart belirlemiş ve cihazını yüzde 103 şarj ile kullanmış, ya da en azından öyle gözükmüş.

Windows 11 hatası pil şarj seviyesinde yeni bir kriter belirliyor

Zondax, bir kaç saat sonra gönderinin altına yazdığı güncellemede " Yüzde 104'e çıktı. Şarj aletini çıkarmak istemiyorum. Şarj seviyesinin nereye kadar gideceğini görmek istiyorum..." yazmış. Mesajının altına, (elinin altında bir bomba tutuyor olma ihtimaline karşı) cihazdan uzak durmasını tavsiye edenler olmuş.

Windows 11 hatası

Tabi ki bu Windows 11'in listelendirmeyi unuttuğu muhteşem bir özellik değil, yalnızca bir hata. Devamlı gelen güncellemeler ile çözülmeye çalışan ve AMD'nin işlemcilerinin aşırı yüklenmesine sebep olan sayısız Windows 11 sorunundan biri.  İşletim sisteminin pil ile ilgili sebep olduğu sorunlar arasında pil seviyesinin  (şarja  takılı değilken) aşırı hızlı düşmesi veya cihaz pilinin belli bir seviyenin ötesinde şarj olamaması da bulunuyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 00:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 hatası dizüstü bilgisayarların maksimum pil seviyesini arttırıyor(!)
İlginizi Çekebilir