Warhammer'ın ilk Vermintide oyunu oyuncuları bir şekilde kendilerine çekmiş olsa da uzun vadede istenileni veremeyen ve bazı hatalar barındıran bir oyundu. Serinin ikinci oyununda ise geliştirici ve yayıncı Fatshark, ilk oyunun bütün eksiklerini kapatarak adeta yağ gibi çalışan bir oyun yapmış. Bununla yetinmeyen ekip, bize son yıllarda oynadığımız en başarılı co-op oyunu vermiş. Hayatınızın bir döneminde Left 4 Dead oyunlarını oynadıysanız ve o günden beri co-op oyunlarda aynı zevki alamıyorsanız, Vermintide 2'ye bir şans vermeniz gerekmekte.
Öncelik oyunun içeriklerinden başlayalım. Şuan oyunda 12 harita yer almakta ve beş tane de karakter bulunuyor. "Beş karakter çok az değil mi?" diyorsanız da size hemen bu beş karakterin kendi içerisinde üç farklı sınıfa sahip olduğunu söyleyeyim. Yani, oyunu 15 farklı sınıf ile oynayabilirsiniz. Bu sınıfların her birinin detaylı bir yetenek ağacı bulunuyor. Buradan takım arkadaşlarınıza yardımcı olabileceğini düşündüğünüz ya da tamamen kendi başınıza kafa göz girişebileceğiniz yetenekleri seçebilirsiniz.
Warhammer: Vermintide serisinin ilk oyununda rakibimiz sadece Skaven ordusuyken, yenip gönderdiğimiz bu ırk yanında Chaos ordularını da getirmiş. Bildiğiniz gidip abisini çağırmış bizi dövsünler diye. İnanın Chaos'un bazı savaşçıları hayatınızda yemediğiniz dayağı yedirtecek güce sahip. Oyun en kolay seviyede bile oyuncuları bir hayli zorluyor. Oyuna ilk başladığınız zaman sizi oyunu öğreten kısa bir eğitim bölümü bekliyor. Skaven ve Chaos birlikleri ile dolu bir zindandan kaçmaya çalıştığımız bu bölümde oyundaki karakterler ile de karşılaşıyoruz. Bu eğitim bölümü bittiği zaman ise asıl oyun başlıyor ve bizi ana merkezimize götürüyor. Kendimize özel olarak kullandığımız bu alan bize farklı mağazalar, silah yapmamız için bir demir ocağı ve oyuna girmek için bir yer veriyor. Parşömen tarzı bu alanda Quick Play, Custom Game gibi modlar yer alıyor.
Oyuna yeni başlayanlar için ilk olarak Quick Play modunu öneririm. Otomatik olarak başka oyuncuların oyununa katılarak istediğiniz sınıf ile co-op deneyiminize başlayabilirsiniz. Hemen şunu da belirtelim ki oyundaki karakteriniz bölümlerde aldığınız puanlar ile seviye atlayarak daha da güçlenmekte. Bölüm sonlarında ve seviye atladığınızda size verilen kutuların içerisinden farklı ve güçlü silahlar çıkma ihtimali de yüksek. Bu kutuları gerçek para ile alamıyorsunuz. Bunun altını çizmek istiyorum. Hem ucuz bir fiyata satılan hem de içerisinde para ile gelişmeye açık olan bir oyunun bu kadar oyuncu canlısı olması kesinlikle takdir edilmesi gereken bir davranış.
Warhammer: Vermintide 2 içerisindeki oyunlar genellikle basit ve eğlenceli. Sevdiğiniz bir karakter sınıfı bulduğunuz an bu eğlence iki katına bile çıkıyor. Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz oyunlar listesinin en başlarında yer alabilecek bu oyun uygun bir fiyata da sahip. Oyun içerisinde takım çalışması çok önemli. Bahsetmiş olduğum gibi, oyunun en kolay zorluk seviyesi bile oyuncuyu zorlayabiliyor. Özellikle tek başınıza oynaya çalışırsanız ve takım arkadaşlarınızdan ayrı kalırsanız öleceğinizi garanti edebilirim. Skaven ordusunun küçük fare askerleri en kötü ekipmanlar ile tek vuruşta öldürülebiliyor. Fakat oyun içerisinde bir de elit olan askerler mevcut. Bu askerler oyunculara zor anlar yaşatmakta. Hatta, sizi yakalayan üç adet elit asker de var. Yani, tek başınızaysanız arkadaşınız sizi kurtarmadığı sürece oyunu oynayamazsınız.
Warhammer: Vermintide 2, grafik olarak olağanüstü bir oyun. Unreal Engine 4 ile yapılan ve gerçekten çok başarılı görünen grafikler, oyuna daha güzel bir hava katıyor. Çevre grafikleri, karakter animasyonları ve efektler o kadar güzel yapılmış ki kendinizi orada hissedebilirsiniz. İlk oyunda yaşanan optimizasyon sıkıntısı Vermintide 2'de yok ortalama bir ekran kartı ile çok iyi bir performans alabilirsiniz.
Aklınıza gelebilecek olan bir soruyu daha yanıtlayayım. Bu tarz oyunların bir süre sonra tekrar etmesi gayet normal. Fakat, Fatshark bu konunun üstesinden basit bir sistem ile gelmiş. Oyunun haritaları aynı kalsa da düşmanlar sürekli değişmekte. Aynı haritaya denk geldiğiniz zaman aynı yerde aynı düşmanlarla karşılaşmıyorsunuz. Bu da oyunun devamlılığını güzel bir şekilde arttırıyor.
Oyunun diğer teknik özelliklerine gelirsek eğer: Warhammer: Vermintide 2 mod desteğini oyunculara sunuyor. Dedicated sunucular da Nisan ayında oyuna eklenecek. Geçtiğimiz günlerde oyunun açıklanan yol haritasında oyunun DLC'lerinin hızlı bir şekilde çıkacağını ve bir çok yeni harita geleceğini de biliyoruz.
Sonuç olarak Warhammer: Vermintide 2, son zamanların en başarılı co-op oyunları arasında girebilir. Left 4 Dead serisinden beri co-op mekaniklerine bu kadar özen gösteren bir oyun ile karşılaşmamıştım. Arkadaşlarınız ile gönül rahatlığıyla oynayabileceğiniz bir oyun.